20160705 103452aa BorderMaker

Morgen om 19.30 uur exact zal het startschot klinken voor de dertigste aflevering van de Niedorper triathlon.

Hierbij de laatste mededelingen en aandachtspunten. Tweehonderd individuele en 150 trio’s zullen zich mengen in het strijdgewoel. Dat zijn dus een kleine 650 atleten die ook allemaal hun eigen supporters gaan meebrengen. Daarnaast zal er ook weer veel publiek aanwezig zijn. Daarom vragen wij al het publiek om achter de hekken te blijven en niet in de wisselzone bij De Rijd te komen. Ook voor de triodeelnemers geldt, de wisselzone is om te wisselen en niet voor een sociaal gesprek met je teammaten. Hiermee hinder je andere deelnemers.

Na het zwemonderdeel en de wissel van het fietsen zullen deelnemers en publiek zich moeten spoeden om op tijd bij de finish op het Kerkplein te zijn. Het triathloncomité heeft een extra brug over de voorsloot gelegd, maar houd er rekening mee dat hier vertraging kan optreden omdat deelnemers voorrang hebben.

Alle bewoners van de Dorpsstraat en de Vijverweg worden verzocht om hun auto’s voor woensdagavond 18.00 uur van de weg te halen. Dit in verband met de veiligheid van de deelnemers. Vanaf 18.00 uur exact zal de Dorpsstraat zijn afgesloten voor alle verkeer. Dit zal tot ongeveer 22.00 uur duren. Vanaf 19.30 uur zal het buitengebied (De Leijen, Leijerpolderweg, Kanaalweg, Oosterweg, Scheidersweg, Zuiderkanaalweg) ook afgesloten zijn voor al het verkeer. Houd hier dus rekening mee als u het dorp nog wilt verlaten.

Voor de deelnemers is het belangrijk om te weten dat de wisselzone van het fietsen naar het lopen ook dit jaar weer op De Rijd zal zijn. De triodeelnemers dienen plaats te nemen in het speciale triovak. Ook dit jaar is het dragen van de door de organisatie verstrekte badmuts weer verplicht. De zwemstart is dit jaar ongeveer 100 meter meer richting de jachthaven dan de voorgaande jaren. Dit om het voor het publiek aantrekkelijker te maken. De deelnemers zullen het water wel weer verlaten op de speciale triathlonsteiger. Het water is niet overdreven warm, maar ook niet echt koud. Gisteravond was de watertemperatuur 19 graden.

Na het finishen van de laatste deelnemer zullen de uitslagen gemaakt worden en dan rond 22.00 uur zal de prijsuitreiking zijn op het finishpodium. Hierna kan het feest onder leiding van Paul Vlaar losbarsten.

Laatste belangrijk punt. Mochten deelnemers op het laatste moment niet kunnen deelnemen dan dienen zij zich nog steeds af te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Is er sprake van een no-show zonder afbericht dan wordt die deelnemer volgend jaar niet meer op de startlijst geplaatst.

Het triathloncomité vertrouwt erop dat het weer een fantastische sportavond gaat worden.

Wij hebben er in ieder geval zin in!

Met sportieve groet,

Triathloncomité Nieuwe Niedorp