IMG 5292 BorderMaker

Dertig jaar triathlon in Nieuwe Niedorp, dat is een jubileum om even bij stil te staan.

Dertig jaar met illustere winnaars en winnaressen. Wat te denken van grote namen als Katinka Wiltenburg, Mark Koks, Pim van den Bos, Eric van der Linden en Luciënne Groenendijk. Het is welhaast zeker dat er dit jaar weer een illustere naam toegevoegd gaat worden aan de erelijst. Vele oud-winnaars zijn van de partij en een groot aantal van hen is nog steeds fanatiek wedstrijdatleet. De laatste drie jaar wist Omar Brons de triathlon in Nierup naar zijn hand te zetten. Vorig jaar ging hij na een ijzersterk fietsonderdeel gemakkelijk naar de overwinning. Dit jaar zal hij concurrentie gaan krijgen van zijn trainer Eric van der Linden. De “Adelaar uit Schagen” is gebrand om te gaan winnen van zijn collega’s en hij zou zomaar een goede kans kunnen maken. Youri Severin heeft het afgelopen weekend de hele triathlon van Frankfurt gedaan en als hij enigszins hersteld is zal hij aan de start staan. Severin is een snelle zwemmer en die kan het veld voor het fietsonderdeel al aardig uit elkaar trekken. Daarnaast zijn coryfeeën als Chris Brands, Peter Johan Dillo en Michael Krijnen van de partij. Allen presteren zij nog steeds op hoog niveau. Zijn het dan alleen maar oud-winnaars die om de bloemen gaan strijden? Nee, natuurlijk niet. Uit de regio zullen Emiel van Tongerlo en Henk Elbertsen hun uiterste best gaan doen voor een podiumplaats. En dan hebben we natuurlijk ook nog de strijd om wie er de eerste Niedorper gaat worden. Vorig jaar greep Joris de Boer die titel overtuigend. Hij is nu weer favoriet voor die ereplaats, maar mensen als Dave de Groot en Niels van der Hoek zullen er alles aan gaan doen om Joris het leven zuur te gaan maken.

Bij de dames was Talisa van der Fluit vorig jaar de overtuigende winnares en daarmee ook de eerste Niedorpse. Als alles dit jaar goed gaat dan zou het logisch zijn dat ze weer eerste lokale dame zal worden. Voor de totale eindoverwinning heeft ze dit jaar stevige concurrentie. Nummer twee van vorig jaar Marieke van Lierop is na wat blessureleed gebrand op de overwinning. Ook veel-winnaar Luciënne Groenendijk is weer van de partij. Heeft zij de vorm van de dag en weet zij het hoogste treetje te bestijgen? Eva Janssen wist in het midden van de jaren nul driemaal op rij de Nierupper triathlon te winnen. Zij is dit jaar weer begonnen met trainen en heeft al weer wat aansprekende resultaten geboekt. Ook bij de dames zal het dus een fikse strijd worden.

En dan de trio’s, dit blijft toch altijd weer een beetje lastig te voorspellen. Toch is het trio “De Snelle Jongens” weer favoriet in mijn ogen. Fietser Tijl van der Steeg wordt vervangen door Cees-jan Suiker en die zal zich moeten gaan bewijzen. Zwemmer Ronald Hauwert zal weer snel het water uitkomen en met loper Michiel de Ruiter hebben ze een sterke troef in handen. Hij wist al meerdere malen de Paaspolderloop te winnen. Dit trio zal concurrentie gaan ondervinden van trio “AAA Omring”. Ook zij hebben zich weer versterkt dit jaar. Outsiders voor de titel zijn bijvoorbeeld het trio “Ties Akkerman Montage” met razendsnelle zwemmer Leon van Hamersveld, gefocuste fietser Tjalling Zijlstra en de lichtvoetige Dirk Stam. Maar zoals gezegd, bij de trio’s kan er nog wel eens een verrassing ontstaan.

Op alle onderdelen belooft het een fantastische wedstrijd te worden. Op de website www.triathlonniedorp.nl zullen de meest actuele startlijsten verschijnen.

Wij hebben er zin in!