IMG 2240 Custom

HV Niedorp - Beachhandbaltoer 2016 - NK 2016 Biddinghuizen

Afgelopen weekeinde was de climax van de beachhandbaltoer 2016, het Nederlands Kampioenschap in Biddinghuizen. HV Niedorp had zich geplaatst met 4 teams, Dames Senioren 1, Dames B, Dames C en Dames D. Opvallend was dat in het verleden er altijd wel een top 2 0f top 3 in elke leeftijdscategorie was, maar nu waren werkelijk alle 8 gekwalificeerde teams per categorie helemaal aan elkaar gewaagd. Waren shoot outs voorheen een uitzondering, dit NK was het meer regel dan uitzondering dat sets beslist moesten worden door de ‘golden goal’; en wedstrijden door shoot outs. Scorende keepers, pirouettes, vliegertjes (2 punters) zijn een must geworden om mee te kunnen met het spelniveau. Daarbij worden de slimmigheidjes steeds verfijnder, wat de sport beachhandbal en de toernooien nóg aantrekkelijker maakt om te spelen en te kijken!

IMG 2222 Custom

De DD zijn met sprongen vooruit gegaan in de afgelopen toernooien, toonden veel strijdlust en enthousiasme en hebben een heel knappe 5e plaats gehaald.

IMG 2230 Custom

De DC werden op doelsaldo 2e in de poule en konden daardoor de finale niet bereiken omdat ze VZV even te vroeg tegen kwamen, waardoor de 3 plaats was echt het maximaal haalbare was.

IMG 2233 Custom

De DB zaten in de poule des doods, maar met gewoon heel goed spel werd er met 2-1 verloren van zowel VZV als Amsterdam Beachhandbal (Nederlandse selectie). Hierdoor werd de 7e plaats het deel voor de meiden.