IMG 2086-BorderMaker

Zondag werd voor de vierde keer het Westfriesch Open gespeeld op Golfbaan Regthuys in Winkel, een initiatief van wijlen Peter Middelbeek en Hans Slenters.

Zittend op hun wolk hadden zij voor schitterend weer gezorgd. Met een record aantal deelnemers van 124 was het een daverend succes. De hoofdsponsor Momentum Capital , Ramon Boekhoff, zei na afloop blij te zijn dat de wedstrijd in belangstelling groeit en dat het Westfriesch Open reeds een begrip is. De wedstrijd bestond uit een strokeplay wedstrijd zonder hcp verrekening tot hcp. 19 en een stableford wedstrijd voor hcp. 19,1 t/m 30. In de eerste categorie moest Nick Huijmans (17 jaar) zijn titel van vorig jaar verdedigen en dat deed hij met verve. Ook dit jaar ging hij met de beker naar huis. Slechts 70 slagen had hij nodig voor de 18 holes. Goede tweede werd Christians Rens met 75 slagen. Een gedeelde derde plaats met 78 slagen voor Gregory Bolten en Edwin Russer.

Door de vele sponsoren waren er vier prijzen en een prijs voor de beste dame: Pauline Gallenkamp. Zij had slechts 83 slagen nodig. De longest werd geslagen Peter Hermes en Caroline Hoekstra. De neary door Christian Rens en Leny Kuiper. Gregory Bolten sloeg op een par 4 een schitterende eagle. In de stableford wedstrijd werd Rick van Diepen eerste met 45 punten, gevolgd door Henk Reyersen met 41, Gerard Worm met 40, en Niels Voorbraak met 38 punten. De beste dame was Rina van Raaij met 36 punten. De longest in deze categorie was voor Paul Fokke en Vanessa Worm. De neary voor Leo Munsterman en Rina van Raaij. Onder de klanken van de Town & Country Band genoot men na afloop op het terras van een heerlijk satébuffet.

Wij danken onze sponsoren voor het beschikbaar stellen van mooie prijzen: Momentum Capital (hoofdsponsor), Groenewoud Van Kesteren, Fairway Golftravel, Dinner Events, Fotostudio Gerard Vlaar/Paul Schipper, SteadyFit Sportcenter en Metaal Morfose. Volgend jaar het 5e Westfriesch Open, het eerste lustrum.