MBvO-StMaartensbrug-mei2012-03 Medium

Zaterdag 10 oktober start een cursus GALM-leider voor personen die aan senioren sport- en beweeglessen willen geven.

Een samenwerkingsverband van LSBO Hollands Kroon, Sportservice Den Helder en Sportservice Schagen zorgt ervoor dat deze 22-urige cursus georganiseerd kan worden. Om in de behoefte aan GALM-lesgevers in de Kop van Noord-Holland te kunnen voorzien is dit samenwerkingsverband ontstaan en kan de cursus in Schagen gegeven worden.

GALM

GALM is de afkorting van Groninger Actief Leven Model. Een sportstimuleringsproject om sportief niet actieve senioren in de leeftijd van 55 - 70 jaar die niet of nauwelijks iets aan sport hebben gedaan weer aan het bewegen te krijgen en te houden. De GALM-strategie is door o.a. de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkeld en de afgelopen jaren een succesvolle methode gebleken.

GALM-leider

Ervaringen hebben uitgewezen dat middels GALM fitheidstesten steeds meer senioren actief meedoen aan het aansluitende bewegingsprogramma. Daar zijn gekwalificeerde GALM-leiders voor nodig zijn. Van GALM-lesgevers worden specifieke kennis en vaardigheden gevraagd. Het begeleiden van de groepen vraagt deskundigheid met betrekking tot de diverse sporten en hun aanpassingen naar senioren. De deelnemers aan de bewegingsprogramma’s zijn namelijk zeer divers voor wat betreft hun motorische vaardigheden en bewegingservaring.

Personen met een sportvooropleiding (ALO, CIOS, MBVO sport en spel, KNGU-verenigingsleider, e.d.) én belangstelling voor de doelgroep kunnen deelnemen aan de cursus GALM-leider. De cursus beslaat 22 uur en wordt gegeven op 4 zaterdagen. De eerste bijeenkomst is op 10 oktober a.s. in Schagen. Geïnteresseerden dienen zich zo spoedig mogelijk aan te melden. Deelnemers uit de Kop van Noord-Holland hebben voorrang.

Voor meer informatie en een aanmeldingsformulier kunt u contact opnemen met Sportservice Schagen, consulent breedtesport Ellen Schouten, telefoon: (0224) 21 47 74 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Foto: Ingezonden