Boekhandel Plukker E2aa 640x480

Op woensdagavond 27 mei vanaf 19.30 uur organiseren uitgeverij Ars Scribendi, Kopgroep Bibliotheken en De Activiteit een avond voor leerkrachten van het basisonderwijs over het lezen van informatieve boeken door leerlingen van de basisschool.

Alle leerkrachten uit de regio zijn uitgenodigd voor deze informatieve en geheel verzorgde avond met presentaties en een mooi assortiment boeken. De toegang incl. consumpties is gratis, wel graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Scholen staan voor de uitdaging om het niveau van hun leerlingen bij taal en rekenen te verhogen. Nooit eerder waren lezen en leesbevordering daarom zo belangrijk. Informatief lezen is om verschillende redenen een krachtig instrument voor leesbevordering gebleken:

• door de intrinsieke motivatie om te lezen – ieder kind vindt wel een informatieboek over een onderwerp dat hem/haar interesseert

• door de verbreding van woordenschat en kennis van de wereld – beide cruciaal voor de ontwikkeling van het begrijpend lezen

• omdat informatieve boeken minder leeftijdsgebonden zijn dan fictie – de onderwerpen en de foto’s van informatieve boeken spreken kinderen van verschillende leeftijden aan en daarmee ook de iets oudere zwakke lezer en het iets jongere hoogbegaafde kind.

Tijdens deze avond zullen verschillende specialisten een presentatie geven over hoe zij uw klas en school kunnen assisteren bij informatief lezen. Dat kan op het gebied van workshops, assortiment, bibliotheek, leeswijzers. Op 27 mei zijn aanwezig de leesadviseurs van: uitgeverij Ars Scribendi, De Activiteit, Kopgroep bibliotheken en boekhandel Plukker.

Het programma van de avond:

• 19.30 uur Informatief lezen werkt, elke dag weer! Presentaties van Ars Scribendi, De activiteit, Kopgroep bibliotheken, boekhandel Plukker

• 20.30 uur Pauze

• 20.45 uur Informatieve boekenseries voor 4-14 jaar

• 21.30 uur Einde

Aanmelden voor deze gratis toegankelijke “Avond van het informatieve boek voor juf & meester” kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of in de boekhandel.