vaderendochterboek-header Custom

Op donderdag 21 mei vanaf 19.30 uur organiseert boekhandel Plukker weer een culturele avond in het CultuurCafe Plukker.

Dit keer zullen journalist, columnist en schrijver Bert Wagendorp en zijn dochter geïnterviewd worden door journalist Koen Kleijn. Bert Wagendorp is o.a. auteur van de bestseller “Ventoux”. Samen met zijn dochter schreef Bert Wagendorp het “Vader & Dochter boek”. Kaartjes a 7,50 incl. consumpties zijn te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bij boekhandel Plukker. Als vaders hun dochter meenemen hoeft deze niet te betalen.

Bert Wagendorp is columnist bij de Volkskrant. Voor deze krant versloeg hij vanaf 1989 alle grote wielerwedstrijden, waaronder zes keer de Tour de France. Hiernaast is hij medeoprichter en redacteur van het wielertijdschrift De Muur. In 2013 verscheen zijn roman Ventoux. Het boek werd door het boekenpanel van De Wereld Draait Door uitgeroepen tot Boek van de Maand mei en ontving juichende kritieken. Van Ventoux gingen binnen een half jaar 100.000 exemplaren over de toonbank. De verfilming van het boek draait in het voorjaar van 2015 in de bioscopen. Bert Wagendorp schreef eerder onder meer de verhalenbundel De dubbele schaar en de novelle De proloog.

Dochter Hannah Wagendorp is 23 en zit in het Tweede jaar van de Schrijversvakschool. Sinds 2006 heeft ze twee keer per maand een column in de Alkmaarsche Courant. Daarnaast heeft ze sinds 2014 een eigen schrijfbureau: Hannah Wagendorp Schrijft. Het Vader-en-Dochterboek is haar debuut.

Samen schreven ze een boek met de mooiste liedjes van vaders over dochters of andersom. Met handige tips voor het verwekken van een dochter, films over vaders en dochters die je gezien moet hebben. Een boek over de eerste (vaak puberale) ruzie. Een boek over moeilijkheden, valkuilen en de beste plekken om samen vakantie te vieren (niet in een tent). Over vaders die vader en moeder tegelijk moeten zijn, dochters die niet de enige dochter zijn in een gezin (of juist wel) en een heel erg onaardig eerste vriendje.

Kortom een vermakelijk boek, geschreven door twee ervaringsdeskundigen, van elk soort één. Een vader (Bert Wagendorp) en een dochter (Hannah Wagendorp). Samen zijn ze in het CultuurCafe van boekhandel Plukker op donderdag 21 mei. Inloop vanaf 19.30, aanvang lezing en interview door journalist Koen Kleijn 20.00 uur. Kaarten a 7,50 incl. consumpties via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of in de boekhandel. Nadere info www.boekhandelplukker.nl.

Foto: Internet