janjutte 640x480

Jan Jutte (1954) is illustrator van talloze prentenboeken.

Hij won al driemaal het Gouden Penseel. Recent heeft hij de klassieke sprookje van Andersen en Grimm opnieuw geïllustreerd. Op zaterdag 11 oktober vanaf 14.30 uur zal illustrator Jan Jutte in het KinderCafe van Plukker laten zien hoe hij zijn tekeningen maakt en zal hij samen met de kinderen tekeningen maken. Iedereen welkom, gratis toegankelijk.

De bekende sprookjes waarmee we al generaties lang mee opgroeien en die onze verbeelding prikkelen, komen uit de ganzenveer van een groot kunstenaar, die leefde in de negentiende eeuw: Hans Christian Andersen. De andere grote kunstenaar Jan Jutte, die leeft in de eenentwintigste eeuw heeft met zijn ganzenveer - en potloden, penselen, inkt, verf en digitale technieken - de sprookjes die iedereen kent een nieuwe gedaante gegeven.

De drievoudig Gouden Penseel-winnaar overtreft zichzelf in zijn interpretatie van de klassieke sprookjes. Bij boekhandel plukker zal Jan Jutte laten zien en zal hij vertellen hoe hij zijn illustraties maakt. Bij boekhandel Plukker is het de hele maand oktober kinderfeest. Het CultuurCafe wordt ism uitgeverij Lemniscaat omgebouwd tot KinderCafe.

De hele maand zijn er activiteiten voor kinderen gepland en komen kinderboekenauteurs op bezoek om kennis te maken met hun lezers en te vertellen en voor te lezen uit hun boeken.

Op Zaterdag 25 oktober komt Charlotte Dematons van het prachtig getekende boek “Nederland” naar het KinderCafe van Plukker. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom.

Voor info: www.boekhandelplukker.nl