CharlotteDematons Nederland koninginnedag

Nederlands bekendste en succesvolste illustrator Charlotte Dematons, bekend van de voornamelijk uit illustraties bestaande boeken over Nederland, de Wereld (De gele ballon) en Sinterklaas, zal zaterdag 25 oktober vanaf 14.00 uur in het Kindercafe bij boekhandel Plukker zijn.

Charlotte Dematons wil graag kennis maken met haar lezers en laten zien hoe ze haar illustraties maakt. Iedereen van harte welkom. Toegang gratis.

Voor Lemniscaat, maar ook voor een groot aantal andere uitgeverijen en tijdschriften maakt Charlotte Dematons illustraties en prentenboeken, waaronder diverse sprookjesboeken en de twee kijk- en zoekboeken van formaat De gele ballon en Sinterklaas. Dematons' illustraties hebben vaak een sprookjesachtige sfeer en vallen op door de vele details.

Voor de sprookjes van Grimm ontving Charlotte Dematons de Zilveren Penseel 2006 en Sinterklaas, waarvan binnen vier jaar al meer dan 100.000 exemplaren werden verkocht, werd in 2008 bekroond met een Gouden Penseel. Haar boek over Nederland werd vorig jaar een bestseller.

Bij boekhandel Plukker is het de hele maand oktober kinderfeest. Het CultuurCafe wordt ism uitgeverij Lemniscaat omgebouwd tot KinderCafe. De hele maand zijn er activiteiten voor kinderen gepland en komen kinderboekenauteurs op bezoek om kennis te maken met hun lezers en te vertellen en voor te lezen uit hun boeken.

Op 30 oktober komt het duo Ingrid en Dieter Schubert, die samen prentenboeken maken, naar Schagen. Hiervoor kunnen belangstellenden zich opgeven bij boekhandel Plukker.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom.

Voor info: www.boekhandelplukker.nl