opening 640x480

Per 1 juli as. begint boekhandel Plukker een nieuw filiaal in het Makadocentrum.

Het pand tegenover Schmalz wordt momenteel verbouwd en per 1 juli zal Pagina Plukker daar de deuren openen. De Bruna in het Makado wordt gesloten. Het postkantoor en het door Bruna gevoerde assortiment verhuist mee. In het weekend van 27, 28, 29 juni vindt er een grote opheffingsuitverkoop bij Bruna plaats. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 juli wordt de opening van Pagina Plukker gevierd met acties en activiteiten op het kleine pleintje in het Makado. Margreet Plukker: “Wij zijn blij weer een heel eigen winkel in het Makado te kunnen beginnen. De verhuizing heeft in goed overleg met Bruna, PostNL en het Makado plaatsgevonden. Wij zijn ervan overtuigd dat wij op deze locatie, en met het weer zelf kunnen bepalen van ons eigen assortiment, een mooie onafhankelijke boek en cadeauwinkel kunnen neerzetten.”

In 2005 besloot franchise organisatie Bruna zich in het Makado winkelcentrum in Schagen te vestigen. Plukker ging samen werken met Bruna en sloot de deuren van haar filiaal Pagina P. dat op het middenplein van het Makado was gevestigd. Margreet Plukker: “Op dat moment vonden wij dat we geen keuze hadden, er was niet voldoende ruimte in de markt voor Pagina P. en een Bruna in het Makado. Met pijn in het hart hebben we toen besloten ons filiaal te sluiten.”

Alhoewel de samenwerking met de Bruna organisatie goed was heeft Plukker het moeilijk gevonden om in het stramien van een strakke franchise te werken: “Wij waren gewend om ons eigen assortiment te bepalen, om ons te laten leiden door onze smaak en door onze klanten en dat was niet altijd mogelijk met de Bruna.” Vandaar dat Plukker in gesprek is gegaan met Bruna en er uiteindelijk is besloten weer een onafhankelijke boek en cadeau winkel te beginnen met voornamelijk hetzelfde assortiment: boeken, tijdschriften, wenskaarten, kantoorartikelen, feestartikelen, hobby en cadeauartikelen. Met als grootste verschil dat keuzes nu door Plukker zelf worden gemaakt en er veel meer afwisseling en vernieuwing in artikelen kan plaatsvinden.

Plukker wil wel benadrukken dat Pagina Plukker een heel eigen stijl zal ontwikkelen. Het filiaal zal geen kopie worden van boekhandel Plukker op de Gedempte Gracht. Er zal nadruk gelegd worden op een eigen eigenzinnig assortiment, met meer focus op cadeau en feestartikelen

Op 1 juli opent Pagina Plukker haar deuren in het Makadocentrum 16., tegenover Schmalz naast bakker Jonker. Maandag 30 juni is Bruna en Pagina Plukker gesloten. Op vrijdag 27, 28 en 29, 30 juni is de Postbalie wegens de verhuizing gesloten.