IMG 3179 640x480-BorderMaker

KopGroep Bibliotheken heeft bij een prijsvraag van uitgeverij Lemniscaat een mooie prijs in de wacht gesleept.

De uitgeverij geeft ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan haar complete fonds cadeau aan een aantal bibliotheken. Plus alle boeken die in de toekomst nog zullen verschijnen.

De jubilerende uitgeverij looft de prijs uit als reactie op de grootschalige sluiting van bibliotheekvestigingen in Nederland en de inkrimping van collecties. Een ontwikkeling die zal leiden tot meer laaggeletterdheid, culturele verarming en minder kansen voor kinderen op een succesvolle maatschappelijke loopbaan.

Op dit moment bestaat de collectie van Lemniscaat uit 680 titels; het grootste deel daarvan zijn jeugd- en prentenboeken. KopGroep Bibliotheken heeft in haar motivering om voor deze prijs in aanmerking te komen beschreven hoe ze de kinderboeken wil inzetten in de jeugdbussen. Deze jeugdbussen zijn een antwoord op de bezuinigingen in de gemeente Hollands Kroon. “We willen dolgraag een kist neerzetten met Lemniscaatboeken, waarin de kinderen kunnen snuffelen en als er klassen komen om de kinderen uit voor te lezen. Omdat er zoveel scholen in de bussen komen, kunnen we daar veel kinderen blij mee maken” aldus de medewerkers van KopGroep Bibliotheken.