Boekhandel Plukker 55555 640x480

“Avond van het informatieve boek voor Juf & Meester” bij boekhandel Plukker

Op woensdag 13 maart vanaf 19.30 uur organiseert boekhandel Plukker i.s.m. Kopgroep bibliotheken een avond voor juffen & meesters van de basisschool die draait om het informatieve boek voor kinderen.

Lotte Stegeman oud hoofdredacteur van Kidsweek geeft een lezing over hoe het thema milieu en bewust leven te behandelen met kinderen in de klas

Naast de lezing presenteert boekhandel Plukker op deze avond de mooiste selectie informatieve boeken voor kinderen. Lotte Stegeman geeft een lezing over haar boek "Groene voeten". Dit boek geeft handvatten over wat je als kind zelf kunt doen om bewuster te leven, het boek wordt nergens zwaar van toon en is een goed uitgangspunt voor juffen en meesters om dit thema te bespreken in de les. Groene voeten is een doe- en denkboek voor kinderen over duurzaamheid en het milieu. Rijk geïllustreerd met voorwoord van prinses Laurentien van Oranje.

Kinderen wordt bijna nooit goed uitgelegd wat woorden als duurzaamheid en broeikaseffect precies betekenen en hoe het ervoor staat met de planeet. Want hoe zit het nu precies met koeienscheten, benzineslurpers, plastic soep en klimaatverandering? Welke geniale groene ontdekkingen werken echt? En wat kunnen kinderen allemaal zelf doen? Lotte zal het in haar lezing aangeven hoe je dit thema bespreekbaar kunt maken in de les.

Bij interesse graag z.s.m. opgeven : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Thema: Groen! en hoe je de wereld (op een leuke manier) kunt redden

Woensdag 13 maart, 19.30 uur, incl. Voorlichting Kopgroep Bibliotheken

Min. aantal deelnemers 30,

Gratis toegang juf & meester vd basisscholen

Opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.