IMG 2280 BorderMaker

Vorig jaar is in basisschool De Marinx in ’t Veld een Bibliotheek op School geopend. Kinderen en leerkrachten maken sindsdien tijdens en na schooltijd veel gebruik van deze bibliotheek. Dat is goed nieuws, want voorlezen en zelf lezen is belangrijk voor kinderen. Zo leren ze veel woorden kennen en vinden ze lezen sneller leuk.

Daar hebben ze hun hele schooltijd profijt van. Kinderen die al jong worden voorgelezen doen het aantoonbaar beter op school. Lezen en voorlezen vergroot de woordenschat, ontwikkelt de fantasie en versterkt het begrijpend lezen. Voor ouders is er geen financiële drempel, want kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden.

Volwassenen zijn ook welkom

Wat minder bekend blijkt in het dorp, is dat ook volwassenen na schooltijd welkom zijn in de Bibliotheek op School. Zij kunnen met hun kinderen boeken uitzoeken of gereserveerde materialen voor zichzelf ophalen en ook materialen inleveren. Via de website www.kopgroepbibliotheken.nl zijn alle boeken uit de collectie te reserveren. Die kunnen dan een paar dagen later in De Marinx worden opgehaald.

Maandag en donderdag is de bieb open van 13.00 tot 15.00 uur. Leerlingen, ouders en vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor het uitlenen van de boeken. Dit alles gebeurt onder professionele begeleiding vanuit KopGroep Bibliotheken.

De Bibliotheek op School in De Marinx is te vinden aan de Zwarteweg 13 b in ’t Veld.