Gertjan Pronk in BASkapel Custom

Nieuw: de vergunningsvrije dakkapel.

Pronk Dakkapellen enthousiast over nieuwe BASkapel.

Huiseigenaren die geen vergunning kregen om een dakkapel te plaatsen, kunnen opgelucht ademhalen. De kans is groot dat zij de nieuwe BASkapel wel mogen plaatsen. Gertjan Pronk van Pronk Dakkapellen uit Hoogwoud is leverancier van de nieuwe vergunningsvrije dakkapel. Hij is zeer verheugd met het nieuwe dakproduct. “Klanten tegen wie ik voorheen ‘nee’ moest verkopen, omdat ze geen vergunning voor een dakkapel kregen, kan ik nu vaak wel blij maken. Dankzij deze nieuwe kapel is het voor hen ook mogelijk om een donkere zolderkamer in een lichte slaapkamer, werkkamer of badkamer om te toveren”

Dakoplossing

De BASkapel is een dakoplossing dat het midden houdt tussen een dakkapel en dakramen. In feite is een BASkapel een schuin aflopende dakkapel waarin luxe dakramen worden geplaatst. “Het klinkt simpel en dat is het ook”, vertelt Pronk . “De BASkapel geeft bijna net zoveel ruimte als een dakkapel en dankzij de schuin geplaatste ramen is de lichtopbrengst zelfs groter en mooier.” De mogelijkheden van de BASkapel zijn legio. Pronk somt op: “Beperkingen in afmetingen of in de hellingsgraad zijn er vrijwel niet. Omdat de vensters schuin liggen is, zoals gezegd, de lichtinval zeer fraai. De kapel wordt uitgevoerd met minimaal HR++ glas, maar uiteraard is een upgrade mogelijk, zoals veiligheidsglas, extra isolerend glas of extra geluidsreducerend glas. Verder heeft de BASkapel een hoge isolatiewaarde van maar liefst Rc4. En last but not least: omdat er Velux dakvensters worden gebruikt, is het mogelijk om ook alle andere Velux producten toe te passen. Denk aan raamdecoratie, zonwering en horren, alles van de beste kwaliteit.”

Voorzijde

Een ander voordeel van de BASkapel is dat het product, in tegenstelling tot een dakkapel, vaak ook aan de voorzijde van de woning geplaatst mag worden. “Maar”, zegt hij, “dat hangt van de gemeente af. Er zijn gemeenten die beperkingen opleggen bij het plaatsen van dakramen aan de voorkant van de woning. We raden klanten dan ook altijd aan om dit even te checken. Blijkt dat de plaatsing van dakvensters onder de WABO (wet algemene bepalingen omgevingsrecht) valt, wat in de meeste gevallen zo is, dan zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid. De enige uitzonderingen zijn logischerwijs monumenten en woningen die bepalend zijn voor het dorpsgezicht.”

Speciale verzoeken

Als onafhankelijke dakkapellenspecialist – als enige in Noord-Holland werkt Pronk samen met meerdere dakkapelfabrikanten – biedt Pronk Dakkapellen dakoplossingen in de breedste zin van het woord. Van dakvensters tot dakkapellen, alles op maat gemaakt. “Ook voor speciale verzoeken draaien we onze hand niet om. Nokverhogende dakkapellen, dakkapellen met metselwerk eronder, houten dakkapellen in moderne of juist klassieke stijl, zelfs een kunststof kapel met een houten kozijn, of andersom, is bij ons mogelijk. En nu hebben we dus ook de BASkapel en kunnen we nog meer mensen blij gaan maken.” Meer info: www.pronkdakkapellen.nl

Ingezonden foto: Gertjan Pronk van Pronk Dakkapellen in de nieuwe vergunningsvrije dakkapel.