muzieknoten1

Pure hartstocht en passie, dat is de muziek van zigeunerensemble Sintiromarus, dat op zaterdag 2 april speelt in het Kerkje van Valkkoog.

Oprichtster en violiste van de groep Blishta Hoopman is achterkleindochter van Tata Mirando en een echte Sintezza, een dochter van het Sintivolk. Samen met Stanislav Mitrovic (saxofoon), Andor Horvath (contrabas), Marius Peda (cimbaal) en haar onafscheidelijke viool neemt ze haar gehoor mee op een boeiende muzikale reis door de landen van de Roma en Sinti. Dat kan zijn met een Csardas of met de Hongaarse dansen van Brahms. Dan weer melancholiek, dan weer feestelijk. En altijd klinkt er de hunkering in door van de reiziger. Altijd is de muziek onderweg. "We hebben ontdekt dat de reis het geluk is. Latcho Drom, goede reis, zeggen we dan." En dat is ook de titel van hun eerste CD.

Sintiromarus werd opgericht in 2006 en heeft inmiddels een behoorlijke faam opgebouwd. Ze speelden onder andere op het Festival Classique, het Internationaal Gipsy Festival Tilburg en het The Hague Gipsy Festival. En ze maakten tournees door Frankrijk, Italië en Duitsland. Bezoek hun website SINTIROMARUS.NL voor videofragmenten om vast in de stemming te komen.

Kerkje Valkkoog, zaterdag 2 april. Aanvang 20.15 uur. Toegang € 13,=. Donateurs of CJP € 11,=. Kinderen tot 14 jaar gratis.

Kaartverkoop bij boekhandel Plukker, Gedempte Gracht 73, Schagen. Reserveren tel. 0224-215661 of via www.kerkjevalkkoog.nl (gebruik de reserveerknop bij het concert.)