IMG 20160403 WA0030aa Custom

Na anderhalf jaar trainen hadden we onze eerste Europese Wedstrijd.

Waren we eerst nog naar Nijmegen gereden om alleen onze eigen ploegmaatjes tegenover ons te vinden, eenmaal aangekomen bleek dat er ook nog een Belgisch mix duo aan onze poule was toegevoegd. En niet de minste; ze waren derde geworden op het afgelopen E.K. Eindelijk een voor ons onbekende tegenstander!

We konden ze even goed bekijken toen ze tegen onze andere tegenstanders moesten vechten. Deze wedstrijd werd door de Belgen gewonnen.

Ondertussen werd ons door onze medestrijders sterkte gewenst en werd er nog eens fijntjes op gewezen hoe hoog ze nu stonden op de ranglijst. Daarom besloten we tot een andere tactiek over te gaan en de nadruk te leggen op techniek en iets minder op snelheid. Onze eerste wedstrijd was tegen onze trainingsmaatjes, waar we helaas iets teveel punten lieten liggen in de eerste series. Deze wedstrijd verloren we.

Onze tweede wedstrijd was tegen de Belgen. En hier bleek onze tactiek te werken! Het was een ontzettend spannende wedstrijdronde en op het einde gebeurde wat niemand verwacht had (maar wat wij wel gehoopt hadden), we wonnen van de Belgen! Daardoor had iedereen die op het podium kwam precies één wedstrijd gewonnen en één wedstrijd verloren en gingen de scores tellen.

Het duo met het hoogste aantal punten over alle wedstrijden werd nummer één, en zo verder. We wonnen brons, maar door onze overwinning op de Belgen voelt het toch een beetje als goud.

Voor meer informatie bezoek onze website:www.budoyujo.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kunt u bellen met onze contact persoon Marinus Hamelink: 06-15151619

Ciska Niemeijer

Foto: Ingezonden