Colin Kist 2015aa 1280x768

Moe maar voldaan zijn Frank Beukers en Ciska Niemeijer afgelopen weekend teruggekeerd van het Colin Kist Toernooi in Steenwijk.

Colin Kist is een zwaar kwalificatietoernooi voor het Nederlands kampioenschap welke in april zal gaan plaatvinden in Almere. Met deelnemers uit België. Oostenrijk en de Nederlandse kernploeg wisten we dat we vol aan de bak moesten. En mede dankzij onze vele supporters bleven we dit ook tot onze laatste wedstrijd doen. Debutanten Frank en Ciska gingen als duo strijden in de techniek vergelijkende klasse. Om beurten viel de een de ander aan, waarbij de aanvallen écht moesten zijn. Dit betekent dat als de ander hierbij niet goed verdedigt hij ook écht een klap of schop te pakken heeft. Na drie technieken was het de beurt aan de tegenstander, waarna de jury na twaalf technieken besluit wie de winnaar wordt. Omdat wij het enige mix-duo in de seniorenklasse waren werden wij bij de Heren ingedeeld. Onze tegenstanders logen er daardoor ook niet om: o.a. het duo Hulleman en Hulleman, de nummer drie van Europa. Begonnen we deze partij nog met een lichte voorsprong, uiteindelijk zorgde hun jarenlange wedstrijdervaring ervoor dat zij deze achterstand inhaalden en de wedstrijd uiteindelijk wonnen.

Ook onze trainingsmaatjes Fenno en Floyd zaten in onze poule en wat waren die lekker op dreef! Tijdens onze proefwedstrijden bij de trainingen ging de puntentelling steeds gelijk en durfde geen coach te zeggen wie van ons als hoogste zou eindigen. Maar toen Fenno en Floyd op het toernooi voor spektakel zorgden door de gebroeders Hulleman te verslaan waren ze niet meer te houden! We wisten dat we aan elkaar gewaagd waren en we wilden het ook niet zomaar uit handen geven, maar na een spannende strijd kwam ook deze tegenstander als winnaar uit de bus en eindigden Frank en Ciska als derde in de Herenpoule. Absoluut geen slecht resultaat na slechts vier maanden training op een eerste wedstrijd! En dankzij deze uitslag hebben wij ons geplaatst voor het NK in de mix-klasse. Maar voordat wij daar willen gaan schitteren is er nog werk aan de winkel: want dat is het mooie aan zo’n groot toernooi als deze. Je leert er ook nog eens heel veel door te kijken naar de andere deelnemers. Zo weten wij nu al dat onze technieken nog véél mooier en spectaculairder kunnen en dat we écht niet de enigen zijn met zenuwen. En dat je een deelnemer, die er even doorheen zit, weer terug de wedstrijd in kunt juichen en dat is een van de mooiste dingen om te zien én te doen als publiek. Kortom, een zeer geslaagd eerste toernooi en we gaan weer vol aan de bak op weg naar het NK.

Nieuwsgierig geworden?

Budo Yujo is gespecialiseerd in jiu jitsu lessen en eigenlijk leer je drie zelfverdedigingskunsten in één pakket want het judo, karate en aikido zijn ontstaan uit deze meest veelzijdige vorm van Martial Arts. Wij geven les van jong tot oud, recreatief tot wedstrijdgericht in een hele prettige en sociale leeromgeving. Voor meer informatie; kijk op onze website www.budoyujo.nl. Of bel met onze contactpersoon: Marinus Hamelink, 06-15151619

Foto: Ingezonden