IMG 0219 BorderMaker

Ook in 2021 gooit corona jammer genoeg roet in het eten voor de Paaspolderloop. De traditionele loop en wandeling op Tweede Paasdag in Nieuwe Niedorp gaan dit jaar niet door. Tenminste, niet als georganiseerd publieksevenement: toch is er nog wel wat te winnen begin april, maar daar moet je wel wat voor doen. Hardlopen of wandelen op eigen houtje kan nog wel. Alleen of met z’n tweeën, in elk geval kan het heel goed ‘coronaproof’.

Wie in de periode van zaterdag 20 maart tot en met maandag 5 april (tweede paasdag) een rondje rent of wandelt door Niedorp en hiervan een foto post op de facebookpagina van de Paaspolderloop, doet automatisch mee aan de Paaspolderloterij, waarmee diverse leuke prijzen zijn te winnen.

Dus doe gezond, trek eind maart/begin april de loop- of wandelschoenen aan, maak een mooie wandel- of hardloopselfie in of rond Niedorp en post deze. Wie weet wat voor mooie prijs je rondje oplevert. De prijswinnaars krijgen bericht van het Paaspolderloopcomité.

IMG 20210314 WA0002

Welke route je wandelt of hardloopt, is je eigen keuze. En die keuze is reuze! Een leuke route om te wandelen – gedeeltelijk over het parcours van de Paaspolderloop - is bijvoorbeeld:

Start bij dorpshuis Prins Maurits – volg de Dorpsstraat ri winkelcentrum – via Bospaadje, park en Niedorperweg ri hoofdsponsor Spaansen BV – op Winkelerzand linksaf slaan de Zuiderkanaalweg op – na de brug wederom linksaf; vanaf hier de weg/pad volgen met het kanaal aan je linkerhand – onderweg passeer je enkele bruggen, maar pas als je bij de Provincialeweg (nabij turborotonde) aankomt) ga je naar de andere kant van het kanaal – via Leijerdijk, Schulpweg en Dorpsstraat weer terug naar de Prins Maurits.