IMG 7126 BorderMaker

Helaas, helaas… we moeten tot en met 28 april gesloten blijven en kunnen u niet laten genieten van een mooie golfronde. Met alle collega's zijn we veel klusjes aan het doen, maar het werk is een stuk minder leuk zonder jullie allemaal. Daarnaast is het heel saai op en rond de baan, terwijl hij er zo prachtig bij ligt. De NGF en NVG zijn in overleg met de overheid om te kijken of golfen zonder horeca zo snel mogelijk weer tot de mogelijkheden behoort.

Trots

Wij zijn erg trots op onze leden! Zo ontvangen we namelijk geen ‘geklaag’ over het lidmaatschap, maar krijgen we juist veel ondersteunende en positieve reacties. We merken écht dat Regthuys-golfers betrokken zijn en graag willen dat de baan er super bij ligt zodra we er weer gebruik van mogen maken. Ondanks alle berichtgevingen in de media is op dit moment nog niet in te schatten hoe de komende periode gaat verlopen en of wij vanuit de overheid een compensatie mogen ontvangen. Mocht de situatie het toelaten en wij inderdaad een geschikte compensatieregeling krijgen, dan kunnen wij u wellicht wat extra's bieden voor de gesloten periode. Eén ding is zeker: zodra we weer open mogen, gaan we dit met u vieren!

Baanonderhoud

In de natte periodes hadden wij een aantal plekken in de baan die nat bleven. Hier hebben wij de afgelopen week een flinke verbetering in aangebracht. Zo is er een laag van 2 centimeter zand aangebracht en zijn er conische gaten geprikt. Dit zijn grote gaten over de hele fairway. De rest van de baan is ook geprikt en bezand met normale pennen. Tevens is alles bemest en is er intensief onderhoud aan de greens en tees gepleegd.

Eigen YouTube-kanaal

De golfleraren en greenkeepers maken regelmatig filmpjes en plaatsen deze op ons YouTube-kanaal. Leuk om thuis te trainen of om te kijken wat de greenkeepers allemaal aan het doen zijn. Tevens is er een filmpje van het conische prikken. De fairways leken wel bunkers de afgelopen dagen!