IMG 8425 BorderMaker

Op 15 februari hopen de dames en heren van AWA en OverdeHelft / SOS Nieuwe Niedorp de degens (de klieken) te kruisen met de dames en heren van Kolfclub Wieringerwaard onder de noemer: “Kolfkampioenschap Hollands Kroon”.

Voorrondes vinden plaats in de week voorafgaande aan de 15e en op die datum wordt verder beslist wie er met de prijzen vandoor gaan. Strijdtoneel is de kolfbaan in Wieringerwaard. Publiek is van harte welkom.

Met zo’n wedstrijd in het vooruitzicht is wat oefening, met een serieuze ondertoon, natuurlijk van harte welkom en dat gebeurde dan ook op do 30 jan in de vorm van de onderlinge wedstrijden bij de heren van Nieuwe Niedorp. Een deelnemersveld van 17 kolvers moest voor het nodige vuurwerk zorgen. Dit was vorige maand wat meer, maar de eerstvolgende keer gaan we er vanuit dat iedereen weer mee kan doen.

De uitslag voor de prijzen, in dit geval een smakelijk pondje kaas, was verdeeld over 3 groepen met elk 3 prijzen. Een iets vollediger overzicht geeft en opsomming van de 1e tien uitslagen: 1. Sjaak Groot 100, 2. Ab Hageman 96, 3. Simon Entius 92, 4. Jan Goet 91, 5. Piet Blauw 87, 6. Ex Equo Gerard van Stenis en Wim Schotsman 85, 7. Cees de Jong 84, 8. Bert Klanke 79, 9. Ex Equo Jan de Waard en Ton Vlaar 74, en 10. Piet Heneweer 72.

Voor de wedstrijd in Wieringerwaard zullen we echt wat meer moeten laten zien met z’n allen want de concurrentie aldaar is zwaar, maar dat maakt de strijd alleen maar aantrekkelijker!

Elke donderdag vanaf 20.00 tot…………………….?

Kolfnieuws 112 wk 06-2020