IMG 8425 BorderMaker

Op 28-02 werd voor de 2e keer in 2019 de maandelijkse onderlinge wedstrijd gehouden. Dat de nieuw aangetreden leden daar zo langzamerhand een stevige partij in meeblazen is een verheugende ontwikkeling.

Twee ervan vielen in de prijzen te weten Piet Blauw met 85 punten en Wim Bakker met 78 punten, op de voet gevolgd door Piet de Boer met 74 en Wim Schotsman met 79. Het is tevens de laatste keer dat Kolfreporter apart vermelding maakt van deze categorie want zo langzaamaan is het tijd voor gelijke monniken gelijke kappen (of klappen ).Op 2 maart was het weer tijd voor de “Sajetdag” bij de Schelvis in Zd Scharwoude.

Dit jaarlijkse toernooi is alleen bestemd voor kolvers die spelen met een sajetbal. Ook sluiten zich wel gummispelers aan die voor deze gelegenheid (uiteraard) met sajet spelen. Dit wordt niet door iedereen gewaardeerd maar ik denk dat “hoe meer zielen, hoe meer vreugd” belangrijker is dan het kolven uiteen te laten vallen in 2 kampen; sajet en gummi, terwijl bij iedere andere wedstrijdvorm beide balsoorten door elkaar worden gebruikt.Laten we hopen dat er de eerstvolgende keer meer leden van ons kunnen meedoen. Gerard wist zich jammer genoeg niet te plaatsen voor de finale . Bert en Piet deden dat wel met respectievelijk 98 en 101 punten. Door de bijtelling per klasse had iedereen gelijke kansen.

Op de finalelijst stond Piet als 4e en Bert als 12e. De laatste zakte in de finale volledig door het ijs en kon inpakken maar Piet sloeg een prima beurt van 50 waardoor hij zich handhaafde op de 4e plaats in het eindklassement met een totaal van 152 punten. Een mooie prestatie in een veld van 24. 1e Werd Louis Schilder met totaal 165, 2e Hans de Rijcke met 161 en Jack Beers werd 3e met 156. Voor de 1e zeven was er prijs dus Piet scoorde nog een mooie lichtset en een bos bloemen.Zo zie je maar weer wat je op zo’n dag kolven zomaar kan overkomen en ik roep dan ook iedereen op hier volgend jaar aan mee te doen.

Waarvan akte!!

Kolfnieuws 105 wk 10-2019