DSC 0677 BorderMaker

Budo Yujo bij Vaantjescompetitie Alkmaar 3 maart 2019

We hebben wederom een primeur!

Nu hebben Sammy-Jo en Keano als eerste duo hun zwarte vaantje behaald. We zijn hiermee ook de eerste school die zowel bij fighting als bij de duo wedstrijden het zwarte vaantje binnen hebben.

DSC 0729 BorderMaker

We hadden 4 deelnemers voor de fighting poule onder de 12 jaar. Britt mocht voor ons de spits afbijten en wat deed ze dat goed! Binnen 1 minuut had ze een full ippon (op 3 onderdelen een volle punt). Hiermee was de wedstrijd ook gelijk beslist.

Coen zat in een hele zware poule. Hij begon meteen goed tegen een sterke tegenstander. Hij wist lang overeind te blijven maar verloor helaas op punten.

DSC 0733 BorderMaker

Ryan zat in dezelfde poule als Coen en verloor zijn eerste partij net aan met 4-3. Revi verloor ook zijn eerste partij. Op fase 1 wist hij nog goed te scoren maar helaas kon hij deze partij niet winnen.

Britt moest vervolgens tegen een jongen die een halve kop groter was. Die ze vervolgens toch wist te werpen en in en een houdgreep kreeg. Echter scoorde de jongen op karate (fase 1) een hoop punten waardoor met 14-11 verloor. Maar wat een kracht heeft die meid. Ryan wist zijn tweede partij met 6-5 te winnen. Wat een topper! Coen zijn tweede partij liep wat minder goed. Voordat hij goed in de wedstrijd kon komen had hij al een full-ippon tegen.

DSC 0855 BorderMaker

Revi draaide steeds beter en heeft de tweede partij met 7-2 gewonnen. Daarna moesten Coen en Ryan tegen elkaar. Het was een spannende partij maar Ryan wist overtuigend te winnen met een full ippon. Britt had de laatste partij ook gewonnen. Ze moest hiervoor flink aan de bak maar wist uiteindelijk ook te winnen met een full ippon.

DSC 0913 BorderMaker

Vervolgens mocht Mathijs aan de bak. Er was eigenlijk alleen een poule voor onder de 16 jaar maar voor vandaag werd er apart een poule voor 16 jarige gestart. Dus hebben we Mathijs gebeld en gevraagd of hij mee wilde doen. De eerste partij was tegen een jongen die bijna 20 kilo zwaarder was.

DSC 0948 BorderMaker

Toch wist Mathijs de wedstrijd op techniek te winnen. Door deze partij was hij wel uitgeput en dat was te zien bij zijn tweede partij. Ook deze partij wist hij te winnen. Helaas kon de derde partij niet doorgaan wegens een blessure van zijn tegenstander.

Daarna was het de beurt aan onze 4 duo’s. Bij de duo’s gaat het erom dat ze hun ingestudeerde technieken vertonen aan een jury. Ook de duo’s worden steeds beter en dat zie je natuurlijk ook terug in de behaalde vaantjes. Zo hebben Merel en Annika vandaag hun groene én blauwe vaantje in een keer gehaald.

DSC 0967 BorderMaker

Marijn en King waren lekker bezig en haalde vandaag hun oranje vaantje. Iris en Thijs waren vandaag ook weer aanwezig na de blessure van Iris, zij hebben vandaag ook hun blauwe vaantje behaald. En zoals hierboven als was aangegeven hebben Sammy-Jo en Keano hun zwarte vaantje behaald.

Een topprestatie!

Al met al dus een super geslaagde middag!

Budo Yujo is gespecialiseerd in jiu jitsu lessen en eigenlijk leer je drie zelfverdedigingskunsten in één pakket want het judo, karate en aikido zijn ontstaan uit deze meest veelzijdige vorm van Martial Arts. Wij geven les van jong tot oud, recreatief tot wedstrijdgericht in een hele prettige en sociale leeromgeving.

Nieuwsgierig geworden? Er is momenteel weer plaats in alle drie de lesgroepen.

Voor meer informatie; kijk op onze website www.budoyujo.nl. Of bel met onze contactpersoon: Marinus Hamelink, 06-15151619

Foto's: Ingezonden