IMG 9542aa BorderMaker

Vrijdag werd het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor de Openbare basisscholen in de voormalige gemeente Niedorp voor de 29e keer gehouden op het sportcomplex van v.v. Winkel.

IMG 9464aa BorderMaker

Door de sluiting van scholen en fusies van de afgelopen jaren zijn er nog slechts drie openbare scholen over; Op Avontuur uit Kolhorn en De Mient en De Snip uit Nieuwe Niedorp.

IMG 9484aa BorderMaker

Het was een stralende voetbaldag, waarbij leuke wedstrijden te zien waren en er ook een aantal hele goede voetbal(st)ers zijn gespot.

IMG 9513aa BorderMaker

Een speciaal woord van dank is er voor de scheidsrechters en coaches, want zonder hen is er geen toernooi, het gaat trouwens steeds moeilijker worden om deze vrijwillig(st)ers te vinden.

IMG 9521aa BorderMaker

Het toernooi is negenentwintig jaar geleden ontstaan, toen enkele onderwijzers van verschillende scholen in de omgeving het nieuwe sportevenement gingen organiseren.

In het verleden werden de wedstrijden in Schagen gehouden, maar de scholen uit onze regio kwamen nooit aan de beurt om de winnaar te worden, omdat er een te groot niveauverschil was. Nu het toernooi met openbare scholen uit ons eigen gebied wordt gehouden, is de binding van de verschillende scholen een stuk groter geworden.

De Einduitslag

plts   Team
1   De Mient 1
2   Op Avontuur 2
3   De Snip 2
3   De Snip 3
4   De Mient 4
4   De Snip 1
4   Op Avontuur 1
4   De Snip 4
4   De Mient 2
4   De Mient 3

 

Het team van De Mient 1 is kampioen geworden omdat de uitslag in de wedstrijd tegen het team van Op Avontuur in het voordeel van De Mient 1 viel.