IMG 9303aa BorderMaker

Vrijdag werd er een nieuw evenement gehouden in Nieuwe Niedorp. De Plusklassen van de scholen De Snip, Sint Antoniusschool en Op Avontuur streden op deze morgen om de wisselbeker van de Techniek battle Niedorp.

IMG 9278aa BorderMaker

Omdat dit ook elders in Nederland plaatsvind, vonden in eerste instantie De Snip en Op Avontuur het beter om het in onze eigen omgeving te gaan organiseren in verband met de reistijd en zo was er een nieuw evenement geboren.

IMG 9284aa BorderMaker

De Sint Antoniusschool  heeft veel leerlingen, daarom waren er drie afvaardigingen aanwezig om samen met de twee overige teams van de andere scholen te strijden om de hoogste eer.

IMG 9285aa BorderMaker

Na een uitleg per groep over de gebouwde vuurtorens, mochten de leerlingen gaan seinen. Er moest een zin worden geraden door de overige teamleden.

IMG 9287aa BorderMaker

Uiteindelijk kwam één van de teams van de Sint Antoniusschool uit de bus als winnaar en mag de wisselbeker een jaar lang in bezit hebben.

IMG 9289aa BorderMaker

Een echte wedstrijd heeft een jury en die bestond uit de heer Johan Bol, voorzitter van de Vuurtorenvereniging Nederland en oud-directeur van basisschool De Mient, Nel Groet.

IMG 9291aa BorderMaker

Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar en als de overige scholen uit de voormalige gemeente Niedorp nu ook nog aansluiten, dan gaat het een nog groter evenement worden.