Pagina 20 21brbr BorderMaker

van den Kommer Installatieservice

Geen dag hetzelfde

Het is in deze periode van het jaar de drukste tijd bij van den Kommer Installatieservice in Winkel. Dat was misschien wel de reden dat de brief met de nominatie voor de verkiezing van de Ondernemer van het jaar 2022 even op de achtergrond was geraakt. Maar toen ze de brief hadden gelezen waren ze natuurlijk heel trots. Ted en Monique runnen het bedrijf samen en met hulp van enkele krachten worden dagelijks de zeer uiteenlopende klussen gedaan. In deze tijd van het jaar worden er o.a. 20 tot 30 storingen per week verholpen naast de overige klussen, zoals bijvoorbeeld de aanleg van cv-ketels en warmtepompen. “Aan het weer is te zien wat voor een dag het gaat worden”, volgens Ted, want er is geen dag hetzelfde, zo ben je een dag onderhoud aan het plegen aan cv-installaties en zo sta je een hele dag te puzzelen hoe je van bijvoorbeeld een zeer lekkend dak weer iets kan maken, dat geeft voldoening.

Het bedrijf is steeds meer bezig met duurzame energie. Nog even terug naar het onderhoud van cv-installaties, want dat brengt ook nog een sociale functie met zich mee, vooral bij ouderen is het niet alleen het onderhoud, maar ook het gesprek met de klanten heel belangrijk, want de ouderen waarderen dat heel erg en zo wordt er een jarenlange band opgebouwd. Van den Kommer Installatieservice bestaat al ruim twintig jaar. Zolang is eigenaar Ted ook al lid van de Bedrijvengroep Niedorp en hij maakte daarvan een groot aantal jaren deel uit van het bestuur.

Met het ruime aanbod aan werk is het soms moeilijk plannen, omdat een groot aantal storingen de planning aardig in de war kan gooien op een dag. Van den Kommer Installatieservice onderscheid zich ten opzichte van andere installatiebedrijven, omdat men alle soorten klussen aanpakt. Het heeft erin geresulteerd dat op dit moment alleen bestaande klanten geholpen kunnen worden.

Ook in de Coronatijd kon er gewoon worden doorgewerkt, al moest er soms wel even worden nagedacht bij de ouderen of er een bezoek kon worden gebracht, zonder elkaar in gevaar te brengen door een eventuele besmetting, maar dat is alle keren heel goed gelukt.

Monique zorgt voor de werkzaamheden achter de schermen, zoals de administratie en Ted is onderweg met zijn hulpkrachten.

Op de vraag of er nog hele bijzondere klussen zijn geweest in al die jaren, komen er al snel een aantal naar voren.

Ted mocht ooit een prachtige klus doen op het eiland Corsica, daar was hij langere tijd mee bezig en kwam dan af en toe even terug naar Nederland, om dingen voor te bereiden en spullen mee te nemen. Ook kwam de prachtige klus in Café Restaurant De Ysbreeker in Amsterdam ter sprake, het blijkt de mooiste klus van Ted te zijn geweest in al die jaren, hij heeft daar hele mooie herinneringen aan.

Voorlopig gaan Ted en Monique op dezelfde manier verder en ze zijn al aardig gewend aan het ad hoc werken, want dat is ook meteen hun sterke punt.

Naar de stembus

www.installatievdk.nl