Tijdens gesprekken met verschillende personen merk ik toch nog regelmatig dat men niet precies weet wie de persoon achter PeWi's Nieuwspagina is. Even voorstellen dan maar: Peter Wittekoek, 56 jaar oud, geboren en getogen in Winkel. De Nieuwspagina is ooit begonnen op papier met als naam "De Nieuwsbrief voor de vriendenclub". De naam PeWi (uit te spreken als Piwi) is een samenvoegsel van de voor- en achternaam. Ook nog maar even een foto erbij, dan is alles meteen helemaal duidelijk voor iedereen. Voor de mensen die het nog niet wisten, ik ben een zeer actief medewerker aan het Bloemencorso in Winkel.

007 640x480-BorderMaker

IMG 1008 640x480

Het Begin

Meerdere keren heb ik de vraag gekregen hoe ik op het idee ben gekomen om deze website te maken.

De website is ontstaan uit een flink uit de hand gelopen grap, tijdens een les machine schrijven (typen) op school. In 1983 ben ik begonnen met het maken van een Nieuwsbrief, deze verscheen in een oplage van tussen de 10 en 15 stuks, nadeel was wel dat je in die tijd geen e-mail had en hem ouderwets op de typemachine en met een Pritt-stift en schaar maakte en daarna door weer en wind ging rondbrengen, het nieuws was dan alweer oud voordat het bij de laatste mensen in de bus was gedaan, daarom verscheen de Nieuwsbrief zeer onregelmatig, er waren vaste rubrieken zoals "schijnwerpers op.." en een puzzel. Aan het eind van het jaar stond er altijd een jaaroverzicht in met de belangrijkste gebeurtenissen. Na een aantal jaren is de animo iets minder geworden en is de Nieuwsbrief in een lange winterslaap gegaan, om in het internettijdperk in 1998 weer terug te komen onder de naam PeWi's Nieuwspagina, met activiteiten die mijzelf bezig hielden; Schaatsen, Corso en truckfestivals, natuurlijk de kermis en verder alle activiteiten die ik bezocht, maar ook leuke filmpjes. Vanaf januari 2009 is de website in een ander jasje gestoken en is het ook mogelijk voor verenigingen om hun nieuws te plaatsen. Regelmatig is er nieuws vanuit het Gemeentehuis te lezen, maar ook politieberichten die betrekking hebben op de eigen regio. Nieuws uit de straat is ook welkom, dus verhalen die normaal gesproken niet in de krant komen, maar wel leuk zijn voor iedereen om te lezen. Het aantal bezoekers blijft per dag stijgen. Dus heb je iets te melden geef het even door, dan staat het zo snel mogelijk on-line. Vanaf heden weer in een nieuw jasje gestoken en klaar voor de toekomst, want de website is nu ook zeer goed te lezen op de mobiele apparatuur.

IMG 2813 640x480-BorderMaker

Winnaar Rabo-Startersprijs 2014

IMG 0949-BorderMaker

En dan sta je zomaar op het podium tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Bedrijvengroep Niedorp.

Zoals altijd sta ik voor aan om de leukste foto's te maken voor op de Nieuwspagina van de uitreiking van de prijzen, maar dit keer ging dat even anders en werd ik totaal verrast. Wie had dat kunnen denken in begin jaren tachtig toen ik hobbymatig begon met een Nieuwsbrief voor de vriendenclub, om zo door te groeien op Internet en er uiteindelijk een volledig bedrijf van te maken. Ik probeer gewoon leuke dingen te brengen, die mensen aanspreken en dat lukt blijkbaar goed. Met het winnen van de Rabo-startersprijs ga ik zeker niet naast mijn schoenen lopen, maar ben wel heel erg trots op de waardering. Ik blijf gewoon met beide benen op de grond staan en zal de ingeslagen weg blijven volgen. Een speciaal woord van dank is er voor Wouter Stil van Stil ICT, die achter de schermen het technische gedeelte in prima conditie weet te houden, met het vele dataverkeer vergt dit soms wel wat extra werk. Dit is voldoende tekst, want de plicht roept al weer,  er zijn buiten de deur weer leuke items te maken.

PeWi