vlag groenlinks 002aaa

Uitnodiging openbaar fractieoverleg GroenLinks

Op woensdag 10 april, 19.30-22 uur, ben je van harte welkom bij het openbare fractieoverleg van GroenLinks Hollands Kroon in Dorpshuis De Oude School, Populierenlaan 23a, Wieringerwaard. Praat met ons mee!

Wil je inspreken? Meld je dan vooraf aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Agenda

1  Opening, mededelingen, vaststelling agenda;

2  Insprekers, actuele onderwerpen;

3  Notulen fractieoverleg 13 maart 2024;

4  Raadsvergadering donderdag 18 april 2024: onderzoeksrapport “Tijden veranderen” over vestiging datacenters; de lokale inclusieagenda; enkele bestemmingsplannen, waaronder Westerweg 27 Nieuwe Niedorp; regiovisie sociaal domein; spoedzoekersregeling; kredieten voor grondaankoop en grondruil; nota reserves en voorzieningen. De volledige raadsagenda staat binnenkort op de website van de gemeente: hollandskroon.bestuurlijkeinformatie.nl/Calendar;

5  Speerpunt: de lokale inclusieagenda. Kern van het voorstel: “In juli 2016 heeft Nederland het VN-Verdrag rechten voor mensen met een handicap geratificeerd. Met deze ratificatie is aan de Jeugdwet, Wmo en de Participatiewet de verplichting toegevoegd om als gemeente te laten zien hoe je uitvoering van dit verdrag meeneemt in je plannen en beleidsvorming. Daarnaast is uitgesproken dat het wenselijk is dat deze plannen worden samengevoegd tot een integraal plan voor het gehele sociaal domein. Ook stelt het 'Besluit Toegankelijkheid’ dat gemeenten een actieplan moeten opstellen waarin zij geleidelijk werken aan een betere algemene toegankelijkheid, ook buiten het sociaal domein.”

6  Rondvraag en sluiting 22.00 uur

Heb je geen eigen vervoer? Stuur ons een mailtje. Er is vast wel iemand met wie je kunt meerijden. Uiteraard kun je, als je 18 april verhinderd bent of liever persoonlijk iets met GroenLinks wilt bespreken, altijd contact opnemen met de fractie of het afdelingsbestuur. Desgewenst komen we graag bij je langs