vlag groenlinks 002aaa

Uitnodiging politiek café GroenLinks Hollands Kroon

Op zaterdag 25 februari 2023 ben je van harte welkom bij het politieke café van GroenLinks Hollands Kroon in Dorpshuis De Nieuwe Horn, Kerkepad 3, 1767 CJ Kolhorn. Iedereen is van harte welkom! Speciale gasten zijn Saskia Borgers* (Water Natuurlijk Hollands Noorderkwartier) en Elias Marseille** (GroenLinks Noord-Holland).

Programma

14.00-14.30 uur: inloop met koffie/thee

14.30-16.00 uur: politiek café, na afloop borrel met heerlijke hapjes

Na een korte inleiding door Saskia Borgers en Elias Marseille daagt Patrick Kool (raadslid GroenLinks) hen - en de andere aanwezigen - uit met prikkelende stellingen over hun favoriete onderwerpen:

- Saskia Borgers over waterkwaliteit, biodiversiteit, energietransitie, klimaatadaptatie

- Elias Marseille over de leefbaarheid op het platteland

Uiteraard is er ruime gelegenheid om mee te praten en om vragen te stellen over hoe Saskia en Elias het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de provincie Noord-Holland groener en socialer willen maken.

Saskia Borgers is lijsttrekker van Water Natuurlijk Hollands Noorderkwartier voor de waterschapsverkiezingen 2023. Sinds 2019 maakt Saskia deel uit van het Hoogheemraadschap. Wonend in een landelijke omgeving ziet zij dagelijks hoe groot het belang is van een goede waterhuishouding, schoon water en klimaatadaptatie. Het werk van de waterschappen wordt met de dag belangrijker door de verandering van ons klimaat.

Elias Marseille was een paar jaar geleden fractievoorzitter voor GroenLinks op Texel, de jongste fractievoorzitter van heel Nederland! Hij studeert Duits en Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In de Texelse gemeenteraad zag Elias al hoeveel invloed de provincie heeft op zaken zoals openbaar vervoer en het aantal woningen dat mag worden gebouwd in de kleine dorpen en steden. Hij wil zich graag inzetten voor het platteland van Noord-Holland en ervoor zorgen dat deze gebieden bewoonbaar blijven. Ook verheugt hij zich erop om Water Natuurlijk te ondersteunen bij de waterschapsverkiezingen. “Het is een enthousiaste club die in de komende periode veel goeds kan gaan doen voor onze waterschappen.” Elias staat op de kandidatenlijst voor de provinciale verkiezingen (GroenLinks, plaats 11) én voor de waterschapsverkiezingen (Water Natuurlijk Hollands Noorderkwartier, plaats 13).