vvdzittend 222 BorderMaker

De gemeenteraad van Hollands Kroon beslist op 25 mei over het besluit van het college om een voorlopig voorkeursrecht te vestigen op agrarische gronden nabij de Kooijhaven in Breezand. Met het vestigen van een voorkeursrecht komt de gemeente in de positie om percelen grond te verkrijgen die voor de energie transitie kunnen worden ingezet voor het behalen van verduurzaming - en klimaatdoelen.

Daarnaast komt de uitbreiding van woonwijk Groenhof in Breezand nu definitief naar de gemeenteraad. De wijk Groenhof bestaat uit allerlei verschillende woningen. In het totale plan worden 31 vrijstaande woningen, 96 twee-onder-een-kapwoningen en 45 rijwoningen beoogd. Binnen het huidige bestemmingsplan kunnen maximaal 128 woningen worden gerealiseerd, dus de raad wordt voorgesteld dit uit te breiden.

De fractievergadering van de VVD, waarin over de plannen wordt gesproken, vindt plaats op 17 mei om 20.00 uur in de Dorpshuis de Oude Stal, Dorpsstraat 17, Haringhuizen.

Inwoners die aan het overleg willen deelnemen of een ander onderwerp onder de aandacht willen brengen worden verzocht zich per mail aan te melden. Dat kan per mail via de secretaris van de fractie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..