pol

Op vrijdagmorgen hield de politie twee mannen aan op verdenking van het plegen van een woninginbraak in Zijdewind.

Het ging om mannen van 18 uit Bergen en Alkmaar.

Enkele weken geleden werd de bewoner van het pand via Instagram benaderd door een vrouw die een afspraak met hem wilde maken. Hoewel het duidelijk om een nepaccount ging, was de man nieuwsgierig geworden wat er achter zou kunnen zitten.

Op vrijdagmorgen rond 01.00 uur kreeg de man weer een bericht met de aankondiging dat de vrouw naar hem toe wilde komen. Even later gevolgd door een bericht dat zij bij een rotonde in Zijdewind stond en verder de weg niet wist. Het verzoek aan het slachtoffer was of hij haar daar op kon halen. De man stemde toe, maar liep niet naar de rotonde. Hij stelde zich op enige afstand van zijn huis op. En terecht, want vrijwel direct zag hij twee personen in zijn huis. De twee verdachten kwamen na hooguit een paar minuten alweer naar buiten. Toen zij de bewoner zagen, zetten ze het op een lopen. Even verderop stapten zij in een auto en reden met gedoofde lichten weg.

De politie werd gewaarschuwd en dankzij een goed signalement van de inbrekers en de auto, konden beide mannen even later al worden aangehouden. In de auto bleken gestolen spullen van het slachtoffer te liggen.

De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie nam de auto van de verdachten in beslag.