pol

Met enige regelmaat krijgt de politie meldingen van zgn. ‘kinderlokkers’. Dit soort meldingen wordt bij de politie altijd serieus onderzocht.

Na onderzoek blijkt meestal dat er geen sprake is geweest van een kinderlokker, maar van een misverstand of een hoax.

Soms is het zo, dat als de politie de informatie onderzoekt, dat de oorsprong van dit soort berichtgeving ligt in een foute ‘grap’ of in het feit dat een kind is bang gemaakt door indianenverhalen of andere berichtgevingen. Hierdoor denkt het kind denkt dat hij of zij te maken te heeft met een kinderlokker.

Onnodige onrust

Zo komen er na berichten op social media meerdere meldingen binnen van kinderlokkers in bijvoorbeeld ‘witte busjes’. De verspreiding van dit soort berichten via social media, heeft veel impact op kinderen en hun ouders. Er onstaat veel onnodige onrust en dit soort berichten wordt veel gedeeld, waardoor ouders angstig worden en kinderen niet meer buiten durven of mogen spelen.

Zo zijn er ook incidenten bij de politie bekend, waarbij na een dergelijk hoaxbericht een man doodgewoon de weg vraagt aan kinderen, waarna de kinderen bang thuis komen en denken dat zij ontkomen zijn aan een kinderlokker.

Wel sprake van verdachte situaties?

S.v.p. melden! Mocht u menen dat er sprake is van een kinderlokker in uw omgeving, meldt dit dan s.v.p. altijd direct aan de politie, bij spoed: via tel.nr.: 1-1-2. De politie neemt dit serieus op en er wordt altijd grondig onderzoek gedaan. Mocht na onderzoek blijken, dat er een verdachte situatie heeft plaatsgevonden, dan zal de politie altijd zelf inwoners informeren om alert te zijn of om zich te melden als getuige.