Daisy Correia fotograaf Sander de Goede Custom

Portuguese warmte en fado’s van fadozangeres Daisy Correia 27 mei in ’t Kerkhuys in Spanbroek.

Daisy Correia heeft de muziekstijl fado een aantal jaar geleden in haar hart gesloten. Heel verwonderlijk voor een in Amsterdam geboren zangeres.

Ze begon een zoektocht naar het vinden van zichzelf in de fado en wie ze wil zijn daarin. Inmiddels heeft Daisy een zevental succesvolle theaterseizoenen in haar bagage met als laatste: Meu abraço (2013-2015) en Uma casa Portuguesa (2015-2016). Hiermee laat ze zien dat zij de rijzende ster van de jonge fadistas is.

Regelmatig is Daisy in Portugal op televisie te zien en schuift ze aan tafel in talkshows. Hoogtepunt was een live optreden in het Pavilhão Atlântico in Lissabon, waar ze voor twaalfduizend aanwezigen zong. Daarnaast schitterde ze op televisie naast andere fadistas als Ana Moura en Mafalda Arnauth in Genève, Montreux, Luxemburg, Porto, Lissabon, Parijs en Keulen.

Daisy werkt met grote namen uit de fado in Portugal samen. In Nederland doet ze dat o.a. met Lenny Kuhr, Jan Dulles, Fernando Lameirinhas en nam Daisy een duet met Stef Bos op. Samen laten ze horen hoe mooi de Nederlandse en de Portugese taal samen kunnen gaan. Nynke Laverman zong de Friese fado, Daisy laat deze in het Nederlands horen.

Sommigen vertalen de Fado met ‘levenslied’ maar daarvoor is het te kunstzinnig. Het is een fascinerende mengeling van emoties, die variëren van verdriet tot weemoed en blijdschap. Dat Daisy dit op een magistrale wijze weet te vertolken hangt deels samen met haar achtergrond en haar tweetalige opvoeding, maar vooral met haar talent.

Op vrijdag 27 mei, laat Daisy Correia in 't Kerkhuys niet alleen haar lievelingfado’s horen maar vult deze ook met Portugese warmte.

Gegevens optreden:

‘t Kerkhuys, Spranbroekerweg 373, Spanbroek

Aanvang optreden: 20:00 uur, prijs: € 16,50

Te bestellen bij 06-40263472: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie over Daisy Correia kijk op:

www.daisycorreia.com/

www.youtube.com/daisycorreia

Foto: Sander de Goede