148717765.TTachMZf

Benjamin Herman featuring Daniel von Piekartz & Remco Campert op zaterdag 19 september a.s. in de Jazzkerk te Aartswoud.

Het ene album van Herman is nog maar net (meestal jubelend) besproken of er ligt alweer een nieuwe. In de afgelopen jaren bracht hij met zijn trio de albums Solo en Live uit en dit keer werkt hij samen met de bijzonder getalenteerde zanger/pianist Daniel von Piekartz, een van de best bewaarde geheimen van de jazz- en soulwereld. Jong talent Von Piekartz en Herman ontmoetten elkaar in het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, dat in 2011 onder leiding stond van Herman.

Het nieuwe album Trouble werd in 2014 met succes gepresenteerd op het North Sea Jazz Festival, en is een vocale voortzetting in de traditie die we van Hermans trio gewend zijn. Deze keer is het onder meer muziek van Henry Mancini, Fats Waller en Sly Stone die het startpunt voor muzikale verkenningen vormt. De composities krijgen een postmoderne makeover waar menig nachtclubbezoeker de laatste tram (of metro) voor zou willen missen. Daarnaast uiteraard het nodige vuurwerk dat we van Herman en consorten gewend zijn. Losjes, toegewijd, een knipoog hier en een dosis opwinding daar, dat is de muziek van Benjamin Herman en Daniel von Piekartz.

Remco Campert behoeft uiteraard geen verdere introductie. We voelen ons zeer vereerd en zijn apetrots dat hij hier komt optreden.

Danielvonp

Remco Campert - typemachine & stem

Benjamin Herman - saxofoon

Daniel von Piekartz - piano & zang

Ernst Glerum - contrabas

Joost Patocka - drums

Benjamin Herman - www.benjaminherman.nl

Aanvang: 20:30 uur

Kerk open: 19:30 uur

Entree: €22.00

Meer info

Posteraartsw01 Custom

Foto's: Ingezonden