Jan Hupkens begrafenis Akendam Haarlem 02 Custom

Op begraafplaats Akendam in Haarlem is vrijdagmorgen onder grote belangstelling op een prachtige wijze afscheid genomen van een unieke man; Jan Hupkens.

Niet alleen het leven van Hupkens, die bouwkundig ingenieur, uitvinder en leraar was, stond in het teken van de jazzmuziek maar ook zijn afscheid. Zijn kist lag bezaaid met rode rozen die waren meegenomen door de aanwezigen. Er was live muziek van de saxofonisten Wouter Kiers, Dick Remelink en Rinus Groeneveld, de pianisten Willem Ligthart, André Valkering en Joffry Arthur en basgitarist Gerard Biersteker en drummer Leon van Etten. Er werden mooie en grappige herinneringen opgehaald door zijn kinderen, zijn vrouw Alice en anderen.

Nadat Mia Rosa had gesproken klonk het nummer Rose dat zij op 6-jarige leeftijd opnam met haar vader en de band The Rhythm Sound Machine BV. Alice die als laatste sprak, zei: “Jan heeft geleefd voor drie!”. Terwijl de meeste mensen naar de koffiekamer liepen werd Jan door familie en naaste vrienden naar zijn laatste rustplaats gebracht, het familiegraf waarin ook zijn moeder en zoon liggen. Hij werd daarbij muzikaal begeleid door de saxofonisten Wouter Kiers, Dick Remelink en Rinus Groeneveld.

Foto: Kitty Mertz