cid ii 14b0c3383c649524

Kissing Jane brengt vrijdag 30 januari haar eerste single “Voodoo” uit bij Mediamarkt.

De band speelt de single live op het filiaal van Heerhugowaard, waar ook de videoclip te bewonderen is.

Kissing Jane is de hele dag in touw om haar nieuwe single te promoten. De band zal naast Mediamarkt Heerhugowaard, ook het filiaal van Hoorn en Leeuwarden aandoen. Naar eigen zeggen is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen de videoclip te zien krijgen. De band wil meer bekendheid genereren, maar wel op een bijzondere manier. Ze heeft eigenhandig een plan opgezet en uitgevoerd, om in samenwerking met een commercieel bedrijf haar videoclip te vertonen.

Kisssing Jane, afkomstig uit de kop van Noord-Holland, maakt muziek onder het genre ‘theatrale powerpop’. De band heeft het theatrale aspect door laten schemeren in de muziek, en in de videoclip. Veel kleurrijke shots met levensgrote voodoo-poppen vullen het scherm. Anders dan de naam doet vermoeden, is Voodoo een moderne interpretatie van de betovering tussen man en vrouw. Toch is de bekende voodoo-sfeer zeker aanwezig. Een spannende setting met kaarslicht, voodoopoppen en een duistere voodoobaas geven de aftrap van een nog veel grotere ambitie van Kissing Jane.

Chiel Schilder: “Deze single is de eerste in een reeks. We werken hard aan ons eerste album, dat dit jaar uit zal komen. Er zullen dus nog veel meer videoclips volgen!” Het eerste album van Kissing Jane zal later dit jaar te koop zijn bij Mediamarkt.

Het schema van de dag ziet er als volgt uit. (Onder voorbehoud)

Vrijdagmorgen gaat de band van start met een optreden in Leeuwarden, vervolgens gaat men richting Hoorn, waar het tweede optreden op het programma staat, daarna wordt nog een bezoek gebracht aan Heerhugowaard, waar de tournee langs de winkels wordt afgesloten. Daar komt de band zonder instrumenten langs. De avond staat in het teken van het optreden in Schagen bij café 't Noord, waar iedereen welkom is vanaf 21:00 uur. De band zal rond de klok van 22.00 uur beginnen met spelen.