divihome

Niet te tellen zijn de ensembles en musici die als aanstormende talenten optraden in Valkkoog en later doordrongen tot de grote wereldpodia.

In het eerste concert van het nieuwe jaar kunt u getuige zijn van weer zo'n sprong naar muzikale roem. Op zaterdag 10 januari speelt in het intieme kerkje het houtblazersensemble Dividivi3. Grote kans dat u daar nog niet van gehoord heeft, maar dat dit jonge, enthousiaste drietal het ver gaat schoppen is nu al duidelijk. Al eerder traden ze op bij het Grachtenfestival en op Pampus.

Oorspronkelijk stond het Canja Ensemble op het programma, maar toen bleek dat hun optreden niet door kon gaan wezen ze Dividivi3 aan als volwaardige vervangers.

Deze drie jonge muzikanten vonden elkaar bij een optreden op de Antillen en hebben zich daarna genoemd naar de typische Caribische waaibomen. Hun muziek bestaat uit wind, lucht en hout. De twee jonge vrouwen en een jongeman zijn allen houtblazers met fluit, hobo en klarinet. Omdat te weinig muziek is geschreven voor deze combinatie zijn de zelf aan het arrangeren geslagen. Klassieke en minder klassieke nummers hebben ze op meesterlijke wijze naar hun hand gezet. Van een pianostuk of een strijkersstuk maken ze moeiteloos een arrangement voor het blazerstrio. Daarbij gebruiken ze diverse klankkleuren van piccolo, hobo d'amore, althobo en basklarinet.

Dit is wat ze er zelf van zeggen: "Steeds op zoek naar mooie muziek komen we terecht bij stukken die niet voor de hand liggen, maar wel verrassend goed klinken op blaasinstrumenten. Bij deze zoektocht stuiten we niet alleen op juweeltjes uit de klassieke muziek, maar ook op hits uit musicals of bekende liedjes uit de oude doos."

Zo laten ze in Valkkoog Bach horen, Arvo Pärt, Fauré en Debussy, maar ook Edith Piaf en Wim Sonneveld. Dat wordt een avontuurlijke muziekavond.

Kerkje Valkkoog, zaterdag 10 januari. Aanvang 20.15 uur. Toegang € 13,=. Donateurs of CJP € 11,=. Kinderen tot 14 jaar gratis. Kaartverkoop bij boekhandel Plukker, Gedempte Gracht 73, Schagen. Reserveren tel. 0224-215661 of www.kerkjevalkkoog.nl