DSC04007 bijgewerkt 002bbb

Het seizoen loopt bijna ten einde. Een hele lang periode hebben wij niet mogen oefenen en spelen. Op 31 mei zijn we eindelijk weer gestart. Natuurlijk helemaal volgens de richtlijnen maar wat hebben we het muziek maken gemist. Inmiddels mogen ook kleine optredens weer maar alleen op daarvoor bestemde locaties waarbij het publiek zit. We hopen in het najaar weer echte optredens te kunnen gaan geven.

Nieuwe dirigent en afscheid van Bert Ridder

Na 43 jaar voor ons orkest te hebben gestaan gaan wij deze zomer afscheid nemen van onze dirigent Bert Ridder. Bert heeft besloten om het rustiger aan te gaan doen en met pensioen te gaan. Dit zal ongetwijfeld een grote verandering voor ons zijn. Je bent als muzikant toch echt gewend geraakt aan je dirigent. Bovendien heeft Bert inmiddels diverse generaties muzikanten ook helemaal vanaf jongs af aan les gegeven. Het afscheid hadden we ons wat anders voor gesteld. Met o.a. een groots afscheidsconcert. Gelukkig hebben we enkele jaren geleden zijn 40-jarig jubileum heel groots kunnen vieren. De komende weken gaan we vooral nog lekker met elkaar spelen en oefenen zodat Bert na de vakantie een goed ingespeeld orkest kan doorgeven aan de nieuwe dirigent. We hebben inmiddels een nieuwe dirigente ontmoet die we nog uitgebreid aan u voor zullen stellen na de vakantie. Lindy Karreman gaat het karwei van Bert over nemen.

De laatste repetitie van Bert Ridder met zowel ons jeugdorkest Junior Stars als fanfare Samen Voorwaarts vindt plaats op 9 augustus 2021 in Dorpshuis Harmonie in ’t Veld. Bert is in de zomer langer door gegaan om “zijn orkest” in goede doen over te dragen.

Deen Sponsoractie

Samen Voorwaarts is geselecteerd om deel te mogen nemen aan de Deen Sponsoractie in Waarland. Deze loopt van 18 juli 2021 t/m 14 augustus 2021. Doneert u uw munten aan Samen Voorwaarts? Wij willen de opbrengst gebruiken voor ons jeugdproject op de scholen in Waarland en in ’t Veld om zo de leerlingen enthousiast te maken voor de muziek en jonge muzikanten op te kunnen leiden. Want wie de jeugd heeft ….

Inmiddels hebben we ook een leuk optreden verzorgt bij Deen op het parkeerterrein. Gezellige muziek waardoor het boodschappen doen net iets leuker werd

Feestorkest de Vrolijke Noot gaf verrassingsoptredens.

Zondag 11 juli heeft ons Feestorkest de Vrolijke Noot een verrassingsoptreden van een half uurtje gegeven bij Maria Mater in ’t Veld en bij De Trambaan in Nieuwe Niedorp. Er werden een aantal heerlijk overbekende nummers gespeeld zodat de bewoners lekker mee konden zingen en bewegen. Gewoon even lekker gezellig na al die ongezellige dagen. Ook bij Sabinahof in Waarland komen wij nog langs maar daar paste het deze keer helaas niet in het programma.

Heel erg bedankt!

Hierbij willen wij u allen heel hartelijke bedanken voor uw deelname aan onze donateursactie en aan de kledinginzamelingsactie. Samen hebben we maar liefst 1080 kg kleding opgehaald in Waarland en in ’t Veld. Een groot succes dus. We hebben daarom besloten om van onze kledinginzamelingsactie in Mei een jaarlijks terugkerende inzameling te gaan maken. Dus bent u van plan om uw kasten op te gaan ruimen? Doe dat dan ergens tussen april en half mei en doneer uw gebruikte kleding aan Samen Voorwaarts.

Samen Voorwaarts verkeersregelaars bij Badpop

Wat een feest was het op vrijdag 9 juli weer tijdens Badpop in Waarland. Al heel wat jaren zijn daarbij de leden van Samen Voorwaarts als verkeersregelaars actief. Fijn voor onze clubkas maar natuurlijk ook omdat er ontzettend veel vrijwilligers nodig zijn om Badpop tot een succes te maken. Een compliment namens ons aan de organisatie van Badpop die in zo’n korte tijd het festival alsnog heeft kunnen organiseren. Een ook natuurlijk een compliment aan het publiek. Want wat waren jullie weer gezellig op zowel de heen als terugweg. Een memorabele editie. Zeker omdat dit voorlopig ook het laatste festival in de buurt is omdat alles weer wordt aangescherpt.