53628926 1022124467980180 400459984720101376 o

Zaterdagavond 9 maart heeft het gelegenheids Projectorkest Winkel's Harmonie in zaal Beentjes met een spetterend concert een muzikale reis om de wereld gemaakt.

Onder leiding van reisleidster Astrid Gorter, die de in stemmige vakantiekleding getooide groep goed bij elkaar wist te houden door het vertellen van allerlei boeiende bijzonderheden over het land en zijn muziek werd het publiek via België (March of the Belgian Paratroupers) en Portugal (Paso Quebrada) naar de grote oceanen waar de walvissen dansen (Dance of the Whale) geleid om voor de pauze te eindigen in Argentinië (Evita).

Daarna nam de Djembé groep Kawe Djembe het over met een fantastisch optreden. Ns de pauze waarin prachtige prijzen, gesponsord door de locale en niet-locale middenstand, konden worden gewonnen nam onze reisleidster het publiek mee naar het ijzige Antarctica (Arctic Challenge) de sjaals en mutsen moesten hierbij wel op. Van het koude Antarctica reisden we verder naar het aangenaam warme Kenia (Baba Yetu) waarna we vervolgens in Japan aankwamen (Sakura). We deden de maan ook nog even aan (Fly me to the moon) en eindigden terug in Nederland in Amsterdam (Tulips from Amsterdam) in een heel verrassend arrangement. Al met al was het een prachtige muzikale reis om de wereld waar het in grote getalen gekomen publiek enorm van heeft genoten.

Wij danken onze sponsors voor hun gulle gaven:

Etos, Jumbo, Klaver Kaas, Fruitspecialist John Bes, Bakker Koning, Bloemenwinkel Bloemhart, Visspecialist Rob Otter, Tabaksspeciaalzaak Niedorp, De Huyskamer te Lutjewinkel, Kuit Bloemen, Mitra, Hortus Alkmaar, Stoomtram Hoorn-Medemblik, Landgoed Hoenderdaell, Museum van de 20e eeuw, Kunsttuin Nederlands Kremlin, Lianne Kenter Music, De Graaf & Cornelissen entertainment, Attractiepark De Goudvis, Wit Flowerbulbs BV, Zuiderzee Museum, Hollands Kaasmuseum, Museum De Broeker Veiling, Kriemelberg Bush Camp, Toneelgroep Contact, Stedelijk Museum Alkmaar, Bijliek .

Inmiddels staat de nieuwe muziek alweer op de lessenaar voor het volgende optreden: het Den Dasfestival op 18 mei. Mocht u door het bezoeken van ons concert of doordat u allang overweegt om de blaasmuziek weer te omarmen dan bent u van harte welkom op onze repetitieavond op de dinsdagavond van 19:45 – 21:45 uur in zaal Beentjes te Winkel. Kom eens langs, bel 0224-541979 (Peter Beers) of bezoek onze website: winkelsharmonie.nl

Foto: Winkel's Harmonie