dorcas logo

De tiende editie van de jaarlijkse Dorcas Fietsdag is dankzij uitstekend fietsweer en een kleurrijke tocht door Westfriesland een groot succes geworden.

Bijna 600 deelnemers meldden zich bij de vier opstapplaatsen. Samen met de sponsors in het programmaboekje leverde dit het bedrag op van € 8.000,00. Er werd weer volop genoten van de prachtige route door de Westfriese dorpen, waar de kleurenpracht van de tulpen de landelijke aanblik nog een extra dimensie gaf. Voor deze jubileumtocht hadden we ons geen beter decor kunnen wensen.

Veel belangstelling was er voor de kwekerij van de Gebroeders de Boer uit ’t Veld. Op het inderhaast ingerichte terras voor de grote hallen was het de gehele dag een gezellige drukte. De ene rondleiding was nog niet afgelopen of de volgende groep stond alweer te wachten. Er was koffie, thee, gebak en broodjes en de Gebroeders de Boer stelden nog producten uit eigen kwekerij beschikbaar, die gretig van de hand gingen. Allemaal voor het goede doel.

Ook manege “Bucephalus” in Barsingerhorn, waar de Stichting “Dupla” paardrijden voor gehandicapten organiseert, had over belangstelling niet te klagen. De opbrengst is bestemd voor een groep van 39 weeskinderen uit Arusha, Tanzania. Deze kinderen worden door onze Dorcas Ondernemersgroep al sinds 2002 ondersteund en kunnen ook dit jaar, mede dankzij deze sponsortocht, weer rekenen op onze hulp.

We bedanken onze sponsors, die via hun advertenties in ons programmaboekje een belangrijke bijdrage aan het eindbedrag hebben geleverd. Ook alle deelnemers aan deze Dorcas Fietsdag worden bedankt. We hopen jullie volgend jaar op Hemelvaartsdag weer te mogen begroeten voor de elfde editie van de Dorcas Fietsdag.

Namens de Dorcas Ondernemers NHN

Adri Wijnker