IMG 2405-BorderMaker

Op maandag 3 augustus wordt voor de 106e keer de Landbouwshow Opmeer gehouden.

Dan bezoeken ruim tienduizend agrarische professionals en liefhebbers van het landleven recreatiepark De Weijver in Opmeer. De eerste maandag van augustus is een begrip in West-Friesland. De Landbouwshow in Opmeer is het grootste agrarische evenement van Noord-Holland. Uiteraard zijn alle topdieren onder de Noord-Hollandse runderen, schapen en geiten aanwezig. Ook is deze dag, met maar liefst 3 Nederlandse en 1 provinciaal kampioenschap, een belangrijk evenement in de nationale paardensportwereld. Maar dat is nog lang niet alles, want de Landbouwshow is een feest voor iedereen, van jong tot oud. 

Spektakel in de Ring

Opmeer zou Opmeer niet zijn zonder unieke shows, uiteraard rekening houdend met de strenge veiligheidseisen. Dit jaar willen wij wel eens weten wie de wedstrijd tussen motor en paard gaat winnen: Springruiter Franklin Posmus neemt het op tegen de stuntmotor van Jarno de Boer. Wie neemt de hoogste hindernis? Verder is er een dressuurshow van Friese Paarden, een demonstratie slipjacht door jachtpaarden en hun meute, een motortrial demo door 9-voudig Nederlands kampioen Alex van den Broek en een demonstratie carousel rijden van Stal Hoogwoud.

IMG 2538-BorderMaker

Spektakel op het terrein

De Landbouwshow Opmeer is echt een dagje uit voor het hele gezin. Op ons 10 hectare grote terrein is van alles te beleven Behalve de demonstratie en keuringen van allerlei koeien-, schapen- en geitenrassen, zijn er tal van activiteiten. Zo kunnen kinderen kennismaken met kleindieren in de knuffelhoek, gratis zwemmen in het plaatselijke zwembad, springen op de springkussens of op de bungee trampoline, een rondje ponyrijden, knutselen, spelen met bergen lego en nog veel meer.” Verder komen de springende konijnen en de valkenier dit jaar ook weer en laat de kynologenclub zien hoeveel plezier eigenaar en hond aan elkaar beleven.

In de hal staan miniaturen van stolpboerderijen, de vogelkooi van VOVOS en stelt museumboerderij de Anloup weer een prachtige expositie samen. Op de landbouwbeurs staan veel bedrijven en organisaties die verbonden zijn aan de agrarische sector en paardenhouderij. Hier kunt u alles te weten komen over de producten die zij leveren. Kortom: Wij nodigen u allen uit om dit feest in OPMEER met ons te vieren: proef, bekijk en beleef het platteland van dichtbij!

Wilt u meer weten over het evenement? Kijk dan op www.landbouwshow-opmeer.nl Hier kunt u ook vooraf uw toegangskaarten kopen