midz11 015 640x480-BorderMaker

Sinds 2005 wordt in Nieuwe Niedorp op de langste dag van het jaar, wanneer de zon het langst aan de hemel staat, het Midzomeravondfestival gehouden.

Echter is er dit jaar voor gekozen om deze een dag later te laten plaatsvinden, en wel op zondag 22 juni vanaf 11:00 uur. Deze dag vol muziek en gezelligheid vindt weer plaats op en rondom het prachtige water van de Rijd. Alle optredende groepen en of koren zullen hun muziek ten gehore brengen vanaf een ponton gelegen op het water.

Omdat wij de afgelopen twee edities op het laatste moment hebben moeten aflassen vanwege het zeer slechte weer wordt er dit jaar een tent op het terrein geplaatst. Dit is mogelijk gemaakt door Jan Oord en Marcel Bark.

Ook dit jaar hebben wij weer een prachtig programma.

Om 13:00 uur start kinderkoor “de Zonnezangertjes” uit Nieuwe Niedorp. het middagprogramma. Een enthousiaste groep kinderen, welke begeleid wordt door juf Tineke. Hoewel juf Tineke afscheid heeft genomen van de Sas staat zij nog vol overgave voor het kinderkoor en zijn wij weer zeer blij met de deelname van “de Zonnezangertjes”. Dan krijgen wij om 13:45 een optreden Joey Kugelmann. Wat Joey betreft: Van oorsprong is hij muzikant, en heeft hij zich zelf piano leren spelen en is nummers gaan schrijven en coveren. Zijn muziek heeft een zeer eigen jasje. Joey zijn muzikale carriere zit in een stroomversnelling. Recentelijk is zijn nieuwste single “The journey” uitgebracht.

Aansluitend op Joey krijgen wij een optreden van Kawe djembe. Vele traditionele ritmes komen van de Malinke-stam uit Guinée, dit ligt in West-Afrika. Wat is traditioneel?Afrika bestaat in de basis uit 9 stammen en elke stam bespeelt op een geheel eigen wijze de ritmes.De ritmes van de Malinke-stam zijn de basis die Kawe Djembe gebruikt. De leden van Kawe djembe zijn allen leerling bij Karin Wester die het leuk vinden om samen muziek te maken. Vanaf 15:00 uur krijgen wij musicalvereniging “de Notenkrakertjes”. De Notenkrakertjes is een musicalvereniging voor kinderen in de leeftijd 8 tot 18 jaar en bestaat al 29 jaar! Volgend jaar een jubileumjaar waar in zij flink willen uitpakken. Tijdens het Midzomeravondfestival zullen zij hun liedjes uit de laatste musical “Stars” ten gehore brengen.

En dan om 15:45uur hebben wij een optreden van Pralienn. Bij vele bekend. Pralienn is een vocal groep en bestaat uit 4 zangeressen en 2 gitaristen. Het repertoire is breed, van een mooie balled tot een lekker stevig swingnummer. Door veel aandacht te besteden aan de stemvorming in de nummers die zij spelen willen zij het beste uit zichzelf halen. Muziek maken is hun passie en willen dat graag met anderen delen.

Vanaf 16:30 uur sluiten Ron Oord en Jim Riedijk het Midzomeravondfestival af. De muziek die zij maken zijn nummers van o.a. Tracey Chapman, CCR, James Taylor, Elvis en de favoriet van Ron, de Boss. Kortom een heerlijk einde van een gezellige muzikale middag.

En dan is het feest nog niet voorbij!

Daar waar Ron en Jim het Midzomeravondfestival afsluiten, openen zij de Midzomer afterparty. Deze avond wordt georganiseerd door Marcel Bark en Jan Oord die in de geest van het Midzomeravondfestival er een gezellige feestavond van gaan maken met medewerking van de band Never Look Back. Gedurende deze afterparty zullen er verschillende gastoptredens zijn. Kortom een avond vol muziek, gezelligheid en plezier.

Wij hebben weer erg ons best gedaan om er een geweldig, gevarieerd programma van te maken. Wij hopen dat het een ontzettend mooie en gezellige dag en avond gaat worden en wensen alle optredende deelnemers heel veel plezier en succes met hun optreden. Het hele terrein wordt weer gezellig ingericht en aangekleed, met dank aan de vrijwilligers. Zonder vrijwilligers zijn we natuurlijk nergens! Er is weer voldoende zitgelegenheid. Op het terrein is er een hapje en een drankje te krijgen, verzorgd door de plaatselijke horeca. De toegang tot het evenement is gratis en het terrein is zeer goed bereikbaar via de Vijverweg in Nieuwe Niedorp, waar aan het einde voldoende parkeergelegenheid is. De route naar het festival is bewegwijzerd.

Omdat de toegang naar ons festival geheel gratis is, is de Stichting voor haar inkomsten geheel afhankelijk van donaties en giften. De afgelopen jaren hebben wij een aantal donaties van fondsen mogen ontvangen. Door allerlei bezuinigingen wordt dit steeds onzekerder en daarom heeft het bestuur besloten om tijdens het festival 2013 een MELKBUS op het terrein te plaatsen. Als u ons een warm hart toedraagt…….. Wij stellen uw donatie zeer op prijs!