IMG 3806 BorderMaker

Omdat er geen echte voorjaarsvergadering van het Bloemencorso in Winkel kon worden gehouden deze week. Stellen wij de nieuwe bestuursleden graag even via deze weg aan u voor.

De afgelopen dagen kwamen ze bijna allemaal voorbij, vandaag de laatste.

Hielko Mels

Hallo beste Corsovrinden,

Mijn naam is Hielko Mels, geboren en getogen in Winkel, vader van 2 heerlijke dochters en 3 kleinkinderen, getrouwd met Brigit, woonachtig aan de rand van het park tussen Winkel en Nieuwe Niedorp. Nog voor dat ik van school ging vond ik de dynamiek van Schiphol zo interessant dat ik daar graag onderdeel van wilde uitmaken. Het logischische gevolg was dan ook dat ik het eerste deel van mijn werkzame leven bij Transavia airlines heb doorgebracht. Eerst 7 jaar als Facility manager van een Hangar met technische dienst, bonded stores en een opleidingscentrum voor stewards(essen) en piloten, daarna bijna 10 jaar als technisch inkoper bij de technische dienst. In zijn totaliteit heb ik daar 17 jaar met veel plezier doorgebracht.

Een andere droom van mij was om ooit nog eens een horecabedrijf te runnen, eind 2001 kwam de mogelijkheid om het café in Lutjewinkel over te nemen. Hier heb ik samen met mijn vrouw eigenlijk best wel een hele mooie periode gehad en een generatie(Lutjefleur) ontmoet die toen nog de corsowagen bouwden in Lutjwinkel. Maar op een dag kwamen er klanten binnen die het cafe voor, ik mag wel zeggen een hele goede prijs wilden overnemen, en zo kwam er in 2005 een einde aan het horecaleven.

En toen zat ik thuis, gelukkig belde een van mijn (destijds) vaste klanten op met de vraag of ik zijn huis niet wilde schilderen. Hij had eerder gezien wat ik zelf in het café aan verschillende schilder en overige verbouwingsklussen had verricht en wilde dan ook graag van mijn inzet gebruik maken.

Ik kwam er al snel achter dat het schilderen wel mijn ding was. Naast de voldoening die ik eruit haalde kwam ik daarnaast ook nog in contact met de verschillende mensen, iets wat als je mij een beetje kent goed ligt. Na een bijscholing door verschillende proffesionals heb ik me volledig gericht op het schilderen en ben dus fulltime werkzaam in het schildersvak.

Ik zie het corso als sociale lijm, samen wat moois maken, een bindmiddel waarbij maizena verbleekt.

Mezelf zie ik voor de tube uitlopen om alles gereed te maken voor de corsogroepen, daarnaast naar buiten toe als ambassadeur van de Corso om dit te vertegenwoordigen. Mijn doelstelling is om toch de toeschouwersaantallen flink te verhogen en het festijn, want dat is het ook, nog meer landelijk op de kaart te zetten.

Met vriendelijke groet

Hielko Mels

IMG 4216 BorderMaker