whatsapp image 2021 04 17 at 181026

In Aartswoud is in 2006 het Rundveemuseum geopend, een museum met zeldzame Nederlandse koeienrassen en kleindieren. Bijzonder, omdat de dieren verzorgd worden door cliënten van Prinsenstichting - jonge mensen met een geestelijke beperking - die aan de voorkant van de boerderij wonen. Betrokken en diepgeworteld in agrarisch West-Friesland heeft Klaver Makelaardij de oprichting van Rundveemuseum Aat Grootes ondersteund.

Als er in de nacht van 7 op 8 februari tijdens een sneeuwstorm door stuifsneeuw kortsluiting ontstaat en er brand uitbreekt in de stal van het museum, is de ontreddering enorm. Drie koeien laten het leven, de stal is grotendeels verwoest en veel materialen zijn verloren gegaan.

Klaver Makelaardij vat de koe bij de horens om het museum weer wat vlees op te botten te laten krijgen door de koeienadoptie-actie onder de aandacht te brengen. Restaurant Hotel Merlet uit Schoorl heeft in het weekend van 17 en 18 april de Culinaire Route ‘het grootste drive-thru sterrenrestaurant’ georganiseerd, waarbij met een mooie route langs de Westfriese Omringdijk op locatie zes gerechten van sterrenrestaurants en een alcoholvrij drankje werd geserveerd.

175196304 5434543873284175 1825842617317350637 n

Van Merlet - met gerechten van Jonathan Zandbergen* - , ging de tocht via de boerderij van Piet-Jan van den Kommer in Stompetoren in samenwerking met Ron Blaauw*, naar Restaurant Ciel Bleu** bij de drive-thru boerderij in Schellinkhout van Arjan Speelman en Onno Kokmeijer. Daarna van Restaurant Het Kerkje in Andijk - in samenwerking met Stefan van Sprang van Aan de Poel**-, naar Restaurant Meijer’s in Medemblik om te eindigen bij Slot Hotel in Schagen, in samenwerking met Sander Spruijt van De Burgemeester* op zaterdag, en Wilco Berends van De Nederlanden* op zondag.

Tussen Medemblik en Schagen deden de 300 deelnemende auto’s het gehavende Rundveemuseum aan. Ook Klaver Makelaardij was bij het museum om zijn relaties te spreken en de start van de koeienadoptie-actie bij hen onder de aandacht te brengen. En deze start is veelbelovend: maar liefst 62 x is er al ingeschreven op de adoptie van Guurtje de Witrik, Heidi de Heidekoe en Linette2, de MRIJ-koe. Ook is er door de deelnemers ruim € 1.200 geschonken, waardoor het resultaat op € 7.500 komt.

Zou u ook graag een eigen koe willen hebben, maar is de koeienstal thuis niet op orde? Er zijn nog adoptie-certificaten beschikbaar.

Ga voor meer informatie naar www.rundveemuseum.nl/adoptie-koeien.