IMG 4430aa BorderMaker

Wij hebben het nieuwe project in Park De Meet al meerdere keren onder de aandacht gebracht op deze Nieuwspagina en laten nu de organisatie van dit unieke project aan het woord.

Beste inwoners van Winkel en Nieuwe Niedorp,

We zijn weer een stapje verder in het voltooien van de grootste Vlindertuin van de Noordkop. Afgelopen vrijdag en zaterdag zijn ongeveer 15 vrijwilligers tezamen met Henk Veeman en Dennis druk bezig geweest om maar liefst bij elkaar ruim 2700 stuks bomen, struiken, heesters en vaste planten te plaatsen.

De lijst van soorten (bij elkaar ruim 40 soorten) is te groot om ze allemaal op te noemen, maar om een kleine indruk te geven volgen enkele; Bomen; Honingboom, Amerikaanse krentenboom, Lijsterbes , Esdoorn, Els etc Heesters en Struiken; Pluimhortensia, Sneeuwbal, Vlinderstruik, Olijfwilg, Liguster etc

Vaste Planten; Dropplant, Lavendel, Herfstaster, Kogeldistel, Kattenkruid, Salie etc

Al met al hebben we hier in samenwerking met Kernbeheer Hollands Kroon ons park weer een beetje uitgebreid en opgefleurd, komende week wordt er een pad van schelpen door de Vlindertuin heen gelegd, zodat u terwijl u al wandelend kunt genieten om vervolgens uit te komen in het park.

Onze speciale dank gaat uit naar Nanneke Barends, Marco de Vries en Stefan Louwerse van Kernbeheer Hollands Kroon, daarnaast last but not least onze Toppers, de vrijwilligers, die ondanks het weer toch hun handen uit de mouwen hebben gestoken.

Wordt vervolgd ..