kleivoetbal 015 640x480 BorderMaker

Sinds het begin van de uitbraak van het Corona-virus plaatsen wij dagelijks oude foto´s uit het rijke archief van PeWi´s Nieuwspagina.

Aangezien de berichten zeer goed worden bekeken, er leuke reacties op de foto´s worden ontvangen en Nederland nog wel een tijdje in de ban is van het Corona-virus gaan wij hier nog rustig mee door, want het archief is voorlopig nog niet uitgeput.

 

PeWi's Nieuwspagina was al in een vroeg stadium op de hoogte van initiatief van een groep buurvrouwen, die iets speciaals wilden gaan doen om het agrische leven positief onder de aandacht te brengen.

De dames hadden het plan om onder de naam "Meiden uit de klei" een kalender te gaan maken met prikkelende foto's. Er werd dan ook al snel een bericht op deze Nieuwspagina geplaatst over de eerste ontwikkelingen. 

Vervolgens ging het heel snel en wist de media, de dames goed te vinden. Zelfs de landelijke radio- en tv-zenders schonken er aandacht aan, de publiciteit ging zelfs over de landsgrenzen.

De uitreiking van het eerste exemplaar vond op 17 juli 2011 plaats, deze oplage was in zeer korte tijd uitverkocht. Dus werd er nog een tweede oplage gedrukt en om het speciaal te houden is het bij dit aantal gebleven. Er werd zelfs een echte signeersessie gehouden bij Agrarisch Centrum v.d. Bel in Nieuwe Niedorp.

Na deze enorme hype, was het nog niet voorbij, want de dames doken ook nog de studio in om een eigen cd op te nemen. In 2012 en 2013 organiseerden de dames een regiodiner, dat ook weer een enorm succes was.

Na deze activiteiten zijn de "meiden" weer terug in de anonimiteit gegaan. Maar wie het in 2020 nog over de "Meiden uit de klei" heeft, kan de namen zo opnoemen.