IMG 7690-BorderMaker

Sinds het begin van de uitbraak van het Corona-virus plaatsen wij dagelijks oude foto´s uit het rijke archief van PeWi´s Nieuwspagina.

Aangezien de berichten zeer goed worden bekeken, er leuke reacties op de foto´s worden ontvangen en Nederland nog wel een tijdje in de ban is van het Corona-virus gaan wij hier nog rustig mee door, want het archief is voorlopig nog niet uitgeput.

 

De bewoners van de Tulpappel en de Bellefleur keken niet raar op, toen op een maandagavond in augustus 2014 enkele brandweerauto's de straat kwamen binnen rijden.

Iedereen was via een brief op de hoogte gebracht over een oefening van het korps Niedorp. Elke maandagavond staat in het teken van een oefening en er wordt steeds op een andere locatie een nieuwe situatie gecreëerd om op alle voorkomende calamiteiten te oefenen.

Een deel van het korps was deze avond te vinden op het bedrijventerrein Winkelerzand, waar men een auto uit het water moest vissen, ook dit was een oefening. In de eerder genoemde nieuwbouwwijk, werd met een grote watertoevoerslang een oefening gehouden, dit groot watertransport is de afgelopen jaren meerdere keren ingezet tijdens de bosbranden in de regio Schoorl. De werkzaamheden van de heren werden gade geslagen door veel nieuwsgierige buurtbewoners.