20190504 140557 BorderMaker

4 mei hebben 10 leden van onze vereniging de certificering EHBDD, Eerste Hulp Bij Drank en Drugsongevallen, behaald. Als vereniging zijn we daarmee heel blij, want vanaf nu kunnen we ook de evenementen in Nieuwe Niedorp, Winkel en omgeving ondersteunen waar drank en drugs gecertificeerd EHBO-ers voor nodig zijn.

In de ochtend van 4 mei verzamelde de cursisten zich in Nieuwe Niedorp om gezamenlijk naar Haarlem te rijden waar de cursus werd gehouden. Tijdens de cursus werden de EHBO-ers geïnformeerd over Upper, Downer, Poppers en geestverruimende drugs. Van de meest voorkomende drugs, die in Nederland worden gebruikt, werden de effecten, incubatietijd en tijdsduur besproken.

De EHBO-ers moesten zelf ook een simulatie ondergaan van verschillende verdovende middelen om te beleven welk effect een bepaalde drug heeft op de beleving en ori├źntatie vermogen. Dit leverde veel gelach de mede EHBO-ers om te zien hoe iemand een taak probeerde te volbrengen onder simulatie van een drug. Met de uitleg van de docent werd hiermee de kennis goed geborgen.

Ook het oefenen met een Drank en Drugs Lotus behoorde toch het programma om te achterhalen welke drug zij had gebruikt. Dit was flink moeilijker dan de EHBO-ers gewend waren om te oefenen met een Lotus voor de standaard EHBO.

Met 10 EHBDD gecertificeerde EHBO-ers kunnen we als vereniging onze professionaliteit verstevigen en het aantal evenementen uitbreiden. Tevens kunnen we met de opgedane kennis ook kinderen op school informeren over het gebruik en de tijdelijk en langdurige effecten van drank en drugs.

Foto: Ingezonden