IMG 3290 640x480 BorderMaker

Zaterdag j.l. vond er een nieuwe editie plaats van "Happen en Stappen op de Dorpsstraat". Het was alweer de tiende keer.

Het evenement dat nu al weer een flink aantal jaren bestaat zorgt elk jaar voor verrassende combinaties van buurtgenoten die samen gaan eten. De aangemelde buren aan de Winkeler Dorpsstraat krijgen zelf mensen aan tafel, maar schuiven ook aan bij buurtgenoten.

Tijdens het voorgerecht zit een groepje te eten, terwijl bij het hoofdgerecht weer andere mensen een vorkje meeprikken. Bij het nagerecht kan men aan een heel ander gedeelte van de Dorpsstraat terecht komen.

De variatie maakt dit evenement tot een succes en natuurlijk het heerlijke eten zorgt voor een gezellige sfeer.

Iedereen zorgt voor een gang tijdens het diner en het eten in verschillende huizen is een absoluut hoogtepunt.

Na afloop wordt er altijd nog uitgebreid nagepraat in het plaatselijke café.

Toen het evenement jaren geleden is gestart, kon een deel van de bewoners van de lange Dorpsstraat deelnemen, al snel groeide het uit tot de gehele Dorpsstraat. Dit vroeg wel iets meer denkwerk van de organisatie, die trouwens om de zoveel tijd wordt vervangen, zodat het voor iedereen leuk blijft.

Er schoven dit jaar ook opvallend veel nieuwe bewoners van de Dorpsstraat aan bij dit evenement dat zeker in 2020 een vervolg zal krijgen.