Pagina 36 drooggevallen bootjes BorderMaker

Vaarwel Zuiderzee, welkom Wieringermeer.

Deze 33e editie van de zomertentoonstelling gaat over het ontstaan en de ontwikkeling van de Wieringermeer. En dan met name over de beginperiode van onze eerste Zuiderzee polder. Het Zuiderzeeproject is het bekendste en grootste inpolderingsproject ter wereld.

Onder leiding van ir. Cornelis Lely werd de onstuimige Zuiderzee uiteindelijk getemd. Het land werd gewonnen uit het water. De Afsluitdijk gaf veiligheid, het nieuwe vruchtbare land ontelbare mogelijkheden.

Maar hoe kwamen de plannen voor de drooglegging tot stand? Hoe werd de inrichting van het land ter hand genomen? Wie mochten er gaan wonen? En hoe heeft de samenleving zich ontwikkeld?

Met platen, foto’s, tekst, maquettes en attributen tracht de Culturele Werkgroep Aartswoud zich een beeld te vormen van het droogvallen en van de ontwikkeling van de Wieringermeer, maar ook van het beeld van de Wieringermeer toen het in 1945 door de terugtrekkende bezetter weer onder water werd gezet.

Openingstijden van 14 juli t/m 26 augustus op zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in de kerk van Aartswoud, Schoolstraat 45.

Entree is € 1.50 pp. Kinderen onder 12 jaar gratis.

Bezoekers van de tentoonstelling kunnen ook de 16e-eeuwse toren beklimmen. Kinderen onder begeleiding van een volwassene.

Meer info: www.zomertentoonstellingaartswoud.nl

Foto: Ingezonden