Ik. 2. 2020 002aa BorderMaker

Oud-Nierupper Dick Stammes had al drie boeken met smeuïge dorpsverhalen over Nieuwe Niedorp op zijn naam staan die veel mensen met plezier hebben gelezen. Daar is het niet bij gebleven. Dick schreef gewoon door en inmiddels heeft hij zijn tiende boek geschreven, een jubileumuitgave:

Geluk in tijden van crisis, Coronadagboek 2020-2021.

Toen corona uitbrak in Nederland stelde Dick zich de vraag: ‘Hoe houden we ons als mens staande in dit leven? Niet alleen in onze persoonlijke omstandigheden, maar ook te midden van alle aangrijpende en vaak onbeïnvloedbare wereldgebeurtenissen.

Als hier dan ook nog eens Covid-19 en de maatregelen van de regering bijkomen, wat doe je dan? Hoe leef je dan? En hoe voel je je dan? Is het mogelijk om gelukkig te zijn in tijden van crisis?’

Hij besloot een dagboek bij te houden, omdat hij inzag dat dit een levens- en wereldveranderend jaar zou worden. 'De vele bijzondere gebeurtenissen en onze individuele ervaringen zullen we doorvertellen aan de komende generaties die dit niet hebben meegemaakt’, zegt hij.

Het boek is een uniek tijdsdocument geworden. Het bevat een compleet chronologisch jaaroverzicht en geeft juweeltjes van subtiele observaties, intuïtieve inzichten en glasheldere analyses over alles wat belangrijk was in het coronajaar 2020 en het eerste kwartaal van 2021. ‘Je zou kunnen zeggen dat de uiterlijke wereld onze innerlijke reis was’, voegt Dick toe.

Vele verschillende onderwerpen komen aan bod en geven een memorabel tijdsbeeld, zoals: Covid-19 en de angst voor vrijheid, de werkelijke betekenis van corona, de Aarde die ons toespreekt, verkiezingen en kwetsingen, de wortel van nepnieuws en complottheorieën, alleen zijn en de kunst van het niet-doen, stilte, rouwverwerking, het spook van de economische groei, narcisme in de politiek, licht – en schaduwzijden van het leven, kunnen we van een moordenaar houden, verslavingen en weten wie je bent, Koop Lokaal en de verbonden samenleving, hoe spreek je met een relschopper, omgaan met angst, humor en onzin. En wat geluk is in tijden van crisis.

Je kunt je opgeven voor de online boekpresentatie van 10 april, 15.00 uur, op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Na 10 april is het boek verkrijgbaar in de boekhandel.